POŠTUJEMO, ALI...

Razočarani ugostitelji: ‘Ovo nije mudra odluka, nemate stvarnu sliku stanja s terena‘

Andrej Plenković, a kasnije i Davor Božinović, rekli su da će se mjere revidirati sredinom veljače
 Srdjan Vrancic/Cropix

Iako se danima spekuliralo o izjednačavanju unutar sektora ugostiteljstva i neslužbenih najava da postoji mogućnost kako će kafići dobiti mogućnost prodaje kave za van, nakon sjednice Vlade postalo jasno je da se to neće dogoditi.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, a kasnije i potpredsjednik Vlade i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, rekli su da će se mjere revidirati sredinom veljače, a ovisno o brojčanim pokazateljima epidemije moguća su nova popuštanja.

Na ovu odluku reagirali su iz nacionalne udruge ugostitelja gdje navode kako je Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zato što potiče okupljanje i zadržavanje.

Nadalje, zaključeno je da radi činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera, ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

- Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak po tom pitanju. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije - stoji u priopćenju koje potpisuje nova predsjednica Jelena Tabak.

Zaključuje i da poštuju odluke, ali naglašava, da dok u isto vrijeme nema adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije za očekivati da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:07