StoryEditor
IVAN VUKIĆ

REAGIRAO DRŽAVNI TAJNIK KOJI JE JOSIPI RIMAC NOSIO USB STICK IZ GRAČACA 'Da, preuzeo sam kuvertu, ali za njezin sadržaj nisam znao. Obmanut sam!'

 
Ivan Vukić
 Ante Baranic / CROPIX

Istražitelji koji su radili na slučaju 'vjetroelektrane' utvrdili su kako je državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić iz Gračaca u Zagreb Josipi Rimac i poduzetniku Anti Sladiću nosio USB stick s povjerljivom podacima o zemljištima na predstojećem natječaju koji je slala načelnica općine Gračac Nataša Turbić. Tako su namještali natječaje za zakup poljoprivrednog zemljišta na području općine Gračac, a u korist poduzetnicima Sladiću i Josipu Ravliću.

Informaciju kako je u kuverti koju je ponio bio USB stick s podacima koji su predmet istrage Jutarnji je objavio u današnjem izdanju, a u svom iskazu o njemu je govorila i načelnica Gračaca.

Istražiteljima je rekla kako Vukić nije znao za sadržaj koji se nalazi u kuverti, a tu tvrdnju ističe i sam državni tajnik.

- Na zamolbu sam u dobroj vjeri, vraćajući se iz Šibenika na posao u Zagrebu, u Gračacu preuzeo kuvertu čiji sadržaj nisam znao, kaže Vukić koji je smatrao da se radi o kolegijalnom potezu ponijeti potrebno tadašnjoj državnoj tajnici koja je u tom trenutku bila u samoizolaciji u Zagrebu.

- Izražavam žaljenje što sam obmanut i doveden u kontekst radnji koje najoštrije osuđujem, i privatno i profesionalno, poručuje Vukić.

Zaključuje i kako ga o navedenom nadležne institucije do sada nisu kontaktirale, a ako budu, svakako će se odazvati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 05:03