IVAN VUKIĆ

REAGIRAO DRŽAVNI TAJNIK KOJI JE JOSIPI RIMAC NOSIO USB STICK IZ GRAČACA 'Da, preuzeo sam kuvertu, ali za njezin sadržaj nisam znao. Obmanut sam!'

 
Ivan Vukić
 Ante Baranic / CROPIX

Istražitelji koji su radili na slučaju 'vjetroelektrane' utvrdili su kako je državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivan Vukić iz Gračaca u Zagreb Josipi Rimac i poduzetniku Anti Sladiću nosio USB stick s povjerljivom podacima o zemljištima na predstojećem natječaju koji je slala načelnica općine Gračac Nataša Turbić. Tako su namještali natječaje za zakup poljoprivrednog zemljišta na području općine Gračac, a u korist poduzetnicima Sladiću i Josipu Ravliću.

Informaciju kako je u kuverti koju je ponio bio USB stick s podacima koji su predmet istrage Jutarnji je objavio u današnjem izdanju, a u svom iskazu o njemu je govorila i načelnica Gračaca.

Istražiteljima je rekla kako Vukić nije znao za sadržaj koji se nalazi u kuverti, a tu tvrdnju ističe i sam državni tajnik.

- Na zamolbu sam u dobroj vjeri, vraćajući se iz Šibenika na posao u Zagrebu, u Gračacu preuzeo kuvertu čiji sadržaj nisam znao, kaže Vukić koji je smatrao da se radi o kolegijalnom potezu ponijeti potrebno tadašnjoj državnoj tajnici koja je u tom trenutku bila u samoizolaciji u Zagrebu.

- Izražavam žaljenje što sam obmanut i doveden u kontekst radnji koje najoštrije osuđujem, i privatno i profesionalno, poručuje Vukić.

Zaključuje i kako ga o navedenom nadležne institucije do sada nisu kontaktirale, a ako budu, svakako će se odazvati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:00