GRČIĆEVA ČAJNA KUHINJA

REAKCIJA MINISTARSTVA 'Nije u redu da se ukupni troškovi poslovanja jedne male organizacijske jedinice prevaljuju na ministra'

Najvažnije je znati da čajna kuhinja pruža usluge svim zaposlenicima Ministarstva, te da se ukupan promet u tom dijelu vraća u državni proračun. U 2013. godini promet je iznosio 165.711, 80 kuna
 Davor Pongračić/Cropix

Ministarstva regionalnog razvoja reagiralo je na članak pod naslovom "220.000 kuna za Grčićevu čajnu kuhinju" autorice Dore Koretić.

GLOBUS OTKRIVA Grčić napunio čajnu kuhinju za 220.000 kuna

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Za razliku od drugih Vladinih institucija koje angažiraju privatne ugostitelje u pružanju usluga, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije tradicionalno organizira vlastitu čajnu kuhinju, a za njezine potrebe u skladu sa zakonskim odredbama provodi se javna nabava za kupnju i isporuku robe.

Nakon provedenog postupka javne nabave za potrebe čajne kuhinje, sklopljen je ugovor po cijeni od 178.670,52 kuna bez PDV-a. Najvažnije je znati da čajna kuhinja pruža usluge svim zaposlenicima Ministarstva, te da se ukupan promet u tom dijelu vraća u državni proračun. U 2013. godini promet je iznosio 165.711, 80 kuna. Od tog iznosa, 135.242,80 kuna potrošili su zaposlenici Ministarstva koji plaćaju proizvode po nabavnim cijenama. Samo 30.469 kuna odnosi se na reprezentaciju na koju imaju pravo ministar, zamjenik i pomoćnici.

Proizilazi da je članak tendenciozan, te da se ukupni troškovi poslovanja jedne male organizacijske jedinice prevaljuju na ministra što jednostavno nema veze sa stvarnošću.

Svi podaci o kupnji i isporuci robe za potrebe čajne kuhinje su javni i dostupni na stranicama Ministarstva, odnosno Elektroničkog oglasnika javne nabave."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:33