NIJE IMPRESIONIRANA

Reakcija umirovljenice na Vladin paket pomoći: ‘Čujte, padam u nesvijest od oduševljenja...‘

Plan da se birači fasciniraju ovim iznenadnim božićnim poklonom baš i ne prolazi

Gospođa s Trga bana Jelačića

 /N1 Screenshot

Na današnjoj sjednici Vlade objavljeno je da će milijun građana iz najugroženijih skupina pod božićno drvce do kraja godine dobiti 700 milijuna kuna. Time će se pokriti umirovljenici, djeca i korisnici socijalne pomoći, kao i stradali u potresu. Više o raspodjeli paketa pomoći možete pročitati OVDJE.

Nikolina Matošević s N1 televizije razgovarala je s građanima na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u paketu pomoći Vlade i reakcije su bile ne baš euforične.

- Čujte, padam u nesvijest od oduševljenja, rekla je kroz smijeh jedna gospođa pa dodala:

- To oni sebi laskaju da su nam pomogli, ali… Da nemam dobru djecu, okolinu, bila bih pod Savskim mostom s beskućnicima, rekla je gospođa za N1.

- To me ne spašava ni u čemu, kratko je pak poručila druga gospođa.

- Mi koji smo odradili puni radni staž, preko 5001, ne dobivamo ništa. Nisam zadovoljna, požalila se treća sugovornica N1 televizije.

Građani nisu uvjereni da država daje jer je uštedjela, već da se u uvjetima visoke inflacije proračun brže puni - upravo novcem građana.

- Ne daje ništa, nego može samo vraćati. Umirovljenici, svi mi dajemo. Oni mogu samo vraćati, kaže jedna od gospođa, dok je druga kratko sumirala:

- Oni svi smatraju da smo mi blesavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:27