ZADARSKI PJEVAČ

REAKCIJE ESTRADNJAKA NA ŠKORINU KANDIDATURU Mladen Grdović: 'Mene narod voli i da se ja kandidiram za predsjednika, dobio bih u prvom krugu izbora'

Mladen Grdović (lijevo), Miroslav Škoro (desno)
 Luka Gerlanc, Darko Tomas / CROPIX

Kandidatura Miroslava Škore za predsjednika Hrvatske izazvala je lavinu reakcija među njegovim prijateljima i kolegama s estrade, a među njima i zadarskog grdelina Mladena Grdovića. Zavaljen u udobni naslonjač jednog restorana u Sukošanu popularni Cule je mrtav hladan za RTL televiziju, između ostalog, izjavio "kako bi on sigurno bio izabran za predsjednika da se odlučio kandidirati". Grdovićev komentar odmah je preplavio društvene mreže, a Kalelargom se zakotrljala priča kako Grdovića više ne možeš dobiti ni na telefon otkad je najavio ulazak u politiku.

Istina, Grdovića se ne može dobiti na telefon, čak i njegov menadžer nam je to priznao, ali ne zato što je odlučio ući u utrku za Pantovčak, nego zato što je mobitel nekidan izgubio u Istanbulu. Na novom broju zatekli smo ga "na selu", kako nam je rekao, a gdje točno nije nam htio otkriti, iako se u pozadini našeg razgovora moglo čuti da je bio u veselom društvu.

- Mene narod voli i da se ja kandidiram za predsjednika, dobio bih u prvom krugu izbora - odgovara Mladen na naše pitanje zašto misli da bi bio dobar kandidat za predsjednika Lijepe naše.

- Škoro je moj prijatelj, poznajemo se jako dugo i jako volim njegove pjesme. Njegova želja da bude predsjednik Hrvatske me veseli. Nemam ništa protiv toga, ali ja za njega ne mogu glasati. Želim mu puno uspjeha u politici, no ja sam ipak uz sadašnju predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i premijera Andreja Plenkovića - kaže Mladen.

Kaže da se nije iznenadio Škorinim ulaskom u politiku jer je on uvijek i bio u politici, ali nikad ovako ozbiljno kao do sada, što je već i pokazao na samom predstavljanju kandidature. Zbog toga misli da će Škoro biti ozbiljan kandidat, bez obzira na to što mu on ne daje šansu za pobjedu, jer sve što je Škoro dosad u životu radio, radio je temeljito i ozbiljno i u svemu je postizao odlične rezultate, veli popularni zadarski pjevač.

- Miroslav Škoro je dobar prijatelj i dobar pjevač. Od svoje pjevačke karijere zaradio je dosta šoldi i što mu sad treba ulaziti u politiku i gurati se za mjesto predsjednika - pita se Mladen, koji bi u svojoj predsjedničkoj kampanji, kad bi se kandidirao, svog menadžera zamolio da mu organizira seriju koncerata. Na koncertima bi samo pjevao, bez držanja političkih govora, i to bi bilo dovoljno za pobjedu, jer narod ga oduvijek voli i podržava. Svjestan je ipak da ulazak u jednu dugu i napornu političku kampanju po pravilima "surove politike" nije više za njegove godine.

- Ja sam prešao 60 godina, u politiku se slabo razumijem i volim bevandu. Vjeruj mi, prijatelju, to je najbolje. Što mi više treba? Što mi treba ta ludnica od politike? Svi znaju tko su moji prijatelji u politici i ja ću uvijek biti uz njih - naglašava Mladen, misleći na svoju dugogodišnju podršku HDZ-u. Unatoč stavu da je Škoro dobar i ozbiljan kandidat za predsjednika, Grdović smatra da nema šanse u srazu s Kolindom Grabar-Kitarović, pogotovo ako se njih dvoje susretnu u drugom krugu.

- Ako do toga dođe, ako predsjednica Kolinda i Škoro uđu u drugi krug, Kolinda će ga satrati! Zato bi mu bilo bolje da se na vrijeme makne iz svega toga, neka se ostavi politike i uhvati pisanja pjesama. Neka nam napiše još neku lipu pismu kao što je ona njegova 'Ne dirajte mi ravnicu' - poručuje Mladen Grdović svom prijatelju Miroslavu Škori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:47