ŠTRAJK SE NASTAVLJA

REAKCIJE SINDIKALISTA NA RIJEČI MINISTRA MARIĆA Mihalinec: 'To je skandalozno'; Stipić: 'Ako je ovo dolijevanje ulja na vatru, to je jako, jako ružno'

 
Branimir Mihalinec
 Boris Kovacev / CROPIX

Ministar Zdravko Marić u "Dnevniku" Nove TV izjavio je kako sindikati javnih službi neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade.

Za predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca poruka ministra je skandalozna.

Na pitanje smatra li da je ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja odgovara: "Gledajte, ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate. Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Ali sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladina djelovanja, no time neće ništa dobiti".

Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je: "Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro, jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto.

Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno. Nama su potrebne hladne glave. Mi smo sad u ozbiljnom sporu, govorimo o školskim sindikatima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2022 02:49