KRAĐA

Rebić: Za dominikance milijun eura i nije puno

Ugledni teolog Adalbert Rebić smatra kako milijun eura i nije velik iznos za provinciju koja brine o 12 samostana u regiji
 Ronald Goršić/CROPIX

ZAGREB - Podignuta je prijava protiv Z. K. (55), bivšeg voditelja jedne zagrebačke poslovnice Privredne banke Zagreb, koji je u razdoblju od 2002. do 2005. godine ukrao milijun eura Hrvatskoj dominikanskoj provinciji.

Dominikanci su novac oročavali tri godine, a nakon što su otkrili da im je s računa nestao velik iznos, obratili su se upravi PBZ-a. Utvrđeno je da je novac prisvojio voditelj poslovnice. Iako je Z. K., nakon što je otkriven, ipak vratio 968.555 eura, Tužiteljstvo je podignulo optužnicu zbog zloporabe polažaja i ovlasti.

Ugledni teolog Adalbert Rebić smatra kako milijun eura i nije velik novac za provinciju koja se brine o 12 samostana u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji. - Dominikanci puno ulažu u obnovu crkava i samostana. Novac im vjerojatno šalju dominikanci iz inozemstva, hrvatski iseljenici, a dio novca dobiju i od Katoličke crkve, kao i od milostinje - nagađa Rebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:22