BRUTALNO PRETUČEN MLADI NOGOMETAŠ

'Redari ih nisu pustili u Ludnicu pa su mom sinu skakali po glavi'

Nogometaša Martina Bljaića (22) na izlazu iz hrama turbofolka pretukla ekipa Tonija Kačinarija. Zaradio je osam fraktura kostiju glave, a preživio je zahvaljujući sportskom organizmu

ZAGREB - Moj Martin s prijateljima je slavio pobjedu na malonogometnom turniru u Maksimiru. Inače baš i nije za izlaske, no te je večeri, prije deset dana, izišao s dečkima i završio u Ludnici, priča majka Marina Bljaića (22), talentiranog nogometaša koji je prvoligaški nogomet igrao u Croatiji iz Sesveta.

Pijana četvorka

Uoči fajruntu, u doba kada redari u taj hram turbofolka više nisu puštali nove posjetitelje, Martin je krenuo kući. No, na izlazu ga je presjekao precizan udarac u sljepoočnicu. Pao je kao pokošen, a tada su uslijedili novi udarci. Sljedeće čega se sjeća je buđenje u bolničkoj postelji.

- Liječnici su mu rekli mu da može biti sretan što je živ i što je prošao bez težih posljedica u bestijalnom napadu razularene i pijane četvorke koji je kulminirao skakanjem po glavi. Zadobio je čak osam prijeloma kostiju lica, a u bolnicu Sveti Duh dovezen je bez svijesti.

Liječnici su nam rekli da je preživio samo zahvaljujući sportskom načinu života i atletskoj građi, priča majka koja i danas mora piti lijekove za smirenje.

Policajci su za napad kazneno prijavili dvojicu mladića, Kristijana Rusmana i Tonija Kačinarija, sina Toma Kačinarija, predsjednika Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata. Tonija Kačinarija na prepoznavanju je teretio očevidac tučnjave koji je rekao da je on udarao Martina.

Otprije poznati policiji

Neslužbeno doznajemo da su prijavljeni napadači dio grupe koja je po nasilnim ispadima otprije poznata policiji. Bljaić je operiran dan nakon tučnjave i sada je otpušten na kućnu njegu. Trebat će mu tri mjeseca rehabilitacije.

Što se zapravo dogodilo Martinu ni danas nije jasno. Među posljednjima je krenuo kući s proslave, a na izlazu iz Ludnice susreo se s grupom mladića. S obzirom na to da se bližio fajrunt, redari ih nisu pustili u Ludnicu, pa im je Martin, bijesnima i frustriranima, došao “kao naručen”.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:42