NE ŽELI NOVE IZBORE

REINER POTVRDIO 'U Saboru će se prvo glasati o povjerenju premijeru!'

 Dragan Matić / CROPIX

Predsjednik Sabora Željko Reiner u razgovoru za HRT potvrdio je da će se prvo glasati o povjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću, a tek poslije, ako bude trebalo, o povjerenju Karamarku.

- Rok Vladi za očitovanje o opozivu premijera Tihomira Oreškovića je 8 dana, zatim u Saboru kreće rasprava unutar 30 dana ili ranije. Logično je da se u Saboru prvo raspravlja o povjerenju premijeru, a potom o ranije podnesenom zahtjevu SDP-a za opozivom prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner.

Ukoliko Sabor izglasa nepovjerenje Oreškoviću...

- Vlada pada - jasan je Reiner.

Reiner je prokomentirao i današnje izlaganje Zorana Milanovića.

- Šef oporbe želi prijevremene izbore što prije jer ne želi stabilnu vladu i nada se da će u nekim novim izborima uhvatiti više glasova. HDZ se ne boji novih izbora, ali što oni znače? Rejting nestabilne zemlje pada, milijarde eura nećemo moći povući. Šteta od novih izbora je ogromna - kaže Reiner naglašavajući kako u HDZ-u nema raskola.

- Stranka je jedinstvena i svi koji pokušavaju pokazati obrnuto se jako varaju. Dva ili tri čovjeka u Varaždinu nisu cijela stranka.

Reiner je prokomentirao i jedan od razloga HDZ-a za opozivom Tihomira Oreškovića.

- Nitko ne može poreći da nije čudno da premijer 20 minuta prije sjednice Vlade bez obavještavanja najbližih suradnika napušta zgradu vlade i odlazi u SOA-u. Logično je da šef SOA-e dođe k premijer jer mu je on nadređeni, a ne obrnuto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2021 05:57