‘NEMA NOVIH MJERA‘

Rekord u Istri: Zabilježeno čak 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Pulski gradonačelnik protiv je zatvaranja. Veli da bi to bio prevelik ekonomski udarac za Hrvatsku
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

Danas u Istri nikad veći broj zaraženih osoba – čak njih 79 od 497 uzoraka briseva. Za 53 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 17 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Zagreb (5), Rijeka (2), Republika Italija (7), Republika Slovenija (3)).

- U epidemiološkoj obradi nalazi se 9 osoba. Izliječeno je 28 osoba. Trenutno je 368 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalaze se 423 osoba, poručio je čelni čovjek istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Najavio je i da bez obzira na veliki porast broja zaraženih u Istri, kaže da neće biti uvođenja nikakvih novih mjera.

Ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić jučer je pak u zajedničkom Facebook javljaju s pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem objasnila javnosti da u bolnici zasad nema većih restrikcija i da se bolnica neće „zatvarati“ kao na proljeće.

- Zasad nismo imali značajnijih restrikcija. Jedino što ćemo napraviti je to da ćemo neke operacije odgoditi za dva do tri tjedna , poput primjerice operacije hernije. Radi se dakle o operacijama koje neće ugroziti zdravlje bolesnika. Izbjegavat ćemo situaciju potpunog zatvaranje bolnice maksimalno. Trudit ćemo se da do toga ne dođe, kazala je Hrstić i odgovarala na pitanja javnosti. Inče, od zdravstvenog osoblja u Puli 17 ih je u samoizolaciji, a oboljelo je 5 osoba od kojih niti jedan nije na bolničkom liječenju.

Pulski gradonačelnik protiv je zatvaranja. Veli da bi to bio prevelik ekonomski udarac za Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:31