PREKO NOĆI

Rekordan broj zaraženih u Karlovačkoj županiji, doznali smo gdje je žarište: ‘Broj se udvostručio‘

Svi zaposlenici će sedam dana raditi u samom domu, a nakon toga se mijenjaju s novom garniturom, poručila je šefica stožera
Karlovac, 051020.
Umjesto na parkiralistu Opce bolnice Karlovac, drive-in testiranje na koronavirus u Karlovcu ce od danas biti u nekadasnjoj vojarni Luscic, obavljat ce ga Zavod za javno zdravstvo Karlovacke zupanije koji ce u svom laboratoriju i analizirati uzorke, a rezultati ce biti poznati u roku od 4 do 24 sata.
Na fotografiji: Drive-in testiranje na Covid-19.
 Robert Fajt/Cropix

Karlovačka županija s do sada relativno povoljnom pandemijskom situacijom i stabilnim stanjem s nekih 70 do 100 zaraženih osoba koronavirusom dnevno, u posljednja 24 sata bilježi udvostručenje tog broja te je danas Stožer civilne zaštite objavio podatak o čak 202 novozaražene osobe.

Navode da je među njima 10 zaposlenika i 63 korisnika ustanove u sustavu socijalne skrbi. Neslužbeno doznajemo da se radi o Centru za rehabilitaciju Nada u Vojniću, koji broji 175 korisnika, osoba s invaliditetom, mentalnim i intelektualnim poteškoćama.

Jučer je tamo bilo 28 zaraženih (od 29 testiranh), broj se u jednom danu i više nego udvostručio, te će vjerojatno i dalje rasti.

Dožupanica i načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar potvrdila je, nakon što su brojke u Centru evidentno porasle, da je tamo uvedena radna izolacija

- Svi zaposlenici će sedam dana raditi u samom domu, a nakon toga se mijenjaju s novom garniturom zaposlenika koji će brinuti o korisnicima. Karlovačka županija će osigurati opremu za rad s korisnicima. Ono što je povoljno je to što Centar Nada može odvojiti pozitivne korisnike od negativnih, a svi koji dobiju lakše ili teže simptome bit će upućeni na bolničko liječenje - rekla je Hajsan Dolinar.

No, i bez Centra Nada, brojke zaraženih u Karlovačkoj županiji danas su rekordne, najviše ih je u Karlovcu, Ogulinu i Dugoj Resi. U Općoj bolnici Karlovac se na bolničkom liječenju nalazi 51 pacijent, dvije osobe su na respiratoru, sedam je novoprimljenih, dva pacijenta otpuštena s bolničkog liječenja, a dvije osobe su preminule: muška osoba u dobi od 88 godina i ženska osoba u dobi od 78 godina sa od ranije pridruženim bolestima.

U samoizolaciji se nalazi 60 djelatnika bolnice- 42 zdravstvena i 18 nezdravstvenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:46