ZIMSKE RADOSTI

Rekordna sezona! 200 tisuća Hrvata kreće u pohod na inozemna skijališta

Hrvati se unatoč recesiji ni ove sezone neće odreći skijanja. No, većina zainteresiranih traži jeftinije termine u siječnju, poslije školskih praznika
 Goran Šebelić/CROPIX

ZAGREB - Hrvati se unatoč recesiji ni ove sezone neće odreći skijanja, ako je suditi po prvim procjenama turističkih djelatnika. I ove će godine njih oko 200.000 odmor provesti na inozemnim skijalištima.

Popusti i do 20 posto

Agencije i ove godine u ponudi imaju first minute aranžmane koji su, čak i u recesiji, popularni. Ova sezona mogla bi biti rekordna jer, primjerice, Adriatica.net grupa bilježi čak dvoznamenkasti porast prodaje.

- U ovih mjesec dana bilježimo porast od 11 posto u odnosu na prošlu sezonu, koja je bila rekordna, a ova sezona također bi mogla biti na pragu 2008. - rekao je Kristijan Gržetić, iz Adriatica.net grupe i dodao kako Dalmatinci najviše gravitiraju Italiji, a kontinentalci Sloveniji i Austriji.

First minute aranžmani se do 30. studenoga mogu bukirati i u Generalturistu, gdje popusti iznose i do 20 posto, a cjenovno su vrlo prihvatljiva i otvorenja sezone sredinom prosinca. Potražnja je u rangu s prošlom sezonom, koja je bila bolja od 2008., a jedino su problematični školski praznici koji ove godine zahvaćaju Božić i Novu godinu, što je već uobičajeno najskuplji tjedan skijaške sezone.

Popularna je Marilleva

Njihovi kupci najradije odlaze u Kranjsku Goru i na Bohinj, od talijanskih destinacija ove je godine najpopularnija Marilleva, dok su u Austriji to Bad Kleinkirchheim i Nassfeld.

U skladu s očekivanjima ide i prodaja first minute aranžmana u Kompasu. Sezona je nešto malo bolja od prošle. Najpopularnija su austrijska skijališta u kojima postoje ski škole na hrvatskom jeziku, Sillian, Katschberg i Nassfeld, u koja odlazi 70 posto Kompasovih gostiju, dok se ostatak raspoređuje na Italiju, Sloveniju i Francusku.

Samo na glečeru Mölltaler karta za mlade do 18 godina

Austrijski promidžbeni ured, u suradnji sa Schultz Grupom, u Zagrebu je predstavio neka od najvažnijih austrijskih skijališta koja se nalaze pod okriljem te grupacije. Hoteli, alpske kuće i apartmani Shultz Grupe nalaze se u najpoznatijim austrijskim skijalištima, poput poznatog glečera Mölltaler, te u St. Jakob i Kaltenbachu, ujedno najboljim skijalištem. Kako je istaknula Marta Schultz, cilj im je razmaziti svoje goste, a posebno misle na obitelji s djecom, pa je tako ski karta za mlade između 6 i 18 godina u Mölltaleru, jedinstven primjer u cijeloj Austriji. ( M. G.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:53