UČLANJENJE

Renato Petek ušao u SDP, najavio kandidaturu u ZG ogranku, Maras ogorčen: ‘Mene ne primaju natrag prije izbora. Jadno‘

‘Kao i do sada, želim snažno i aktivno djelovati, no od sada i unutar stranke, prvenstveno na razini grada Zagreba‘
Renato Petek
 Darko Tomaš/Cropix

Dosad nezavisni, a odnedavno SDP-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek u srijedu je poručio kako će političke vrijednosti za koje se zalagao kao nezavisni, sada zastupati kao član SDP-a, a najavio je i da će se kandidirati na unutarstranačkim izborima.

"Kao i do sada, želim snažno i aktivno djelovati, no od sada i unutar stranke, prvenstveno na razini grada Zagreba. Pridonijet ću obnovi organizacije kako bi što efikasnije djelovala i bila na raspolaganju građanima, rješavajući brojne nagomilane probleme Zagrepčana. Stoga ću se angažirati i kandidirati na skorašnjim unutarstranačkim izborima", najavio je Petek.

Petek je na facebooku objavio da je u proteklih nekoliko mjeseci, posebno nakon lokalnih izbora, na koje je izašao zajedno sa SDP-om, razgovarao s predsjednikom stranke Peđom Grbinom i nekoliko istaknutih članova oko ulaska u SDP, zajedno s timom nezavisnih kolegica i kolega s kojima više godina surađuje.

Dio njih su formalizirali članstvo, a ostali će pomagati kroz Savjete SDP-a, napisao je.

"Što se tiče mog stila i načina rada te aktivnosti vezanih uz rješavanje problema građana, zaštite ranjivih skupina, borbe protiv korupcije i za opću transparentnost, ništa se neće promijeniti. Moje vrijednosti i ciljevi ostaju isti i naravno, preklapaju se sa stavovima i vrijednostima socijaldemokracije i SDP-a", poručio je Petek.

Maras: On može odmah, a ja moram čekati. Kako je to jadno

Na Petekovo učlanjenje u SDP na Facebooku je reagirao nedavno isključeni član te stranke Gordan Maras. Kaže da mu je drago što je Petek ušao u stranku, ali ne skrivajući gorčinu zatim negoduje što, za razliku od Peteka, on mora čekati da prođu unutarstranački izbori ne bi li doznao hoće li ga primiti natrag u Socijaldemokratsku partiju.

- Drago mi je da je Renato Petek ušao u stranku. Napravio je to zadnjih dana pred raspisivanje unutarstračkih izbora kako bi se mogao za nešto kandidirati. Primio ga je neki povjerenik.

Nasuprot njega mene je ispisao bez ikakvog razloga jedan anonimac, pa sam morao podnijeti zahtjev pred dva mjeseca, ali kažu Račan i Grbin da moram čekati da prođu unutarstranački izbori pa će novo Zg vodstvo vidjeti hoće li me primiti.

Kako je to jadno.

Na njihovom mjestu mene bi bilo sram jer u životu moraš imati principe i biti čovjek, napisao je Maras na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. siječanj 2023 22:16