PRONAŠAO GA INTERPOL

Renato Petrov, osuđen za pokolj 43 civila u Škabrnji, izručen Hrvatskoj

Bivšeg pripadnika zloglasnih "Martićevaca" sud u Zadru osudio još 1995. godine
ARHIVSKA FOTOGRAFIJASkabrnja, 231191. Domovinski rat.Tijela ubijenih mijestana Skabrnje i Nadina. Foto: Stanko Karaman / arhiv Slobodna Dalmacija
 Stanko Karaman / arhiv Slobodna

Renato Petrov, koji je u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Škabrnji, izručen je Hrvatskoj iz ekstradicijskog pritvora u njemačkom gradu Dusseldorfu gdje je u travnju uhićen temeljem Interpolove tjeralice. Petrov se od ovog vikenda nalazi u istražnom pritvoru zadarskog suda.

- Nakon ispitivanja Petrovu će se zakazati početak novog suđenja na Županijskom sudu u Zadru no za sada se još ne može precizirati kada će to točno biti- rekao nam je v.d. predsjednika Županijskog suda u Zadru Marijan Bitanga.

Bivšeg pripadnika zloglasnih "Martićevaca" sud u Zadru osudio još 1995. godine zbog pokolja 43 civila i hrvatska branitelja 18. studenog 1991. godine , nakon što su paravojne postrojbe zauzele to ravnokotarsko mjesto. Na tom suđenju maksimalne zatvorske kazne od 20 godina izrečene su za čak 15 optuženika, a svima osim Jovanu Badžoki, suđeno je u odsutnosti. Presudu je tri godine kasnije potvrdio Vrhovni sud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:14