PRIMJER IZ OSIJEKA

Reportaža s birališta: Kako izgleda glasanje pod strogim epidemiološkim režimom i što ako netko dođe bez maske

Glasanju pristupaju s međusobnim razmakom, a kako je preporučio Stožer civilne zaštite, svi bi trebali nositi svoje kemijske olovke
Glasanje u Osijeku
 Vlado Kos/Cropix

Na biralištima u Hrvatskoj lokalni se izbori održavaju pod strogim epidemiološkim mjerama. Svi koji pristupaju glasovanju obvezni su nositi zaštitne maske za pokrivanje lica i dezinficirati ruke prije pristupa glasačkom mjestu.

Cropixov fotoreporter Vlado Kos zabilježio je na jednom osječkom biralištu kako to izgleda u praksi. Glasači čekaju u redu kako bi pristupili glasovanju, a na ulazu na dezinficiraju ruke te bivaju upozoreni ako su zaboravili staviti maske.

Glasanju pristupaju s međusobnim razmakom, a kako je preporučio Stožer civilne zaštite, svi bi trebali nositi svoje kemijske olovke.

Na ulazu na biralište, ugalvnom se poštuju sve epidemiološke mjere i nitko se ne buni pa se očekuje da će glasanje proći u najboljem redu.

Kako je ranije objavljeno, zbog epidemije koronavirusa, maske su obvezne u zatvorenom, ali i na otvorenom ako se ne može držati razmak veći od dva metra. Dođe li birač na biračko mjesto bez maske, predsjednik, odnosno potpredsjednik biračkog odbora ovlašten je dati mu masku.

Biračima se preporučuje da ponesu vlastitu kemijsku olovku te da se u zatvorenom zadržavaju čim kraće. Preporučuje im se i da u nedjelju ujutro izmjere temperaturu, pa ako je viša od 37,2 stupnja ili imaju neke druge simptome karakteristične za covid, da se jave liječniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 19:10