ORDINACIJA DOKTORA JUSUPA

REPORTER 'PROVJERENOG' O NADREALNOM SNIMANJU U OBROVCU 'Svi su nas upozoravali da nas čeka šokantan prizor, ali mi smo bili suzdržani, a onda...'

 
Reporter Mato Barišić s dr. Goranom Jusupom i Veronikom Pecolaj
 Nova TV

Najava emisije ‘Provjereno’ snimljena u ordinaciji obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu šokirala je hrvatske građane, a ništa drugačije nije bilo ni reporterima koji su se našli na terenu.

Kako je ispričao reporter Provjerenog Mato Barišić za Dnevnik.hr, unatoč brojnim upozorenjima građana da ih čeka šokantan prizor, na ono što ih je zateklo, ipak nisu bili spremni.

- Pacijenti, prolaznici i građani upozorili su nas da nas čeka uistinu šokantan prizor, no kako ljudi različito reagiraju u takvim slučajevima, bili smo suzdržani i mislili - ok, vidjet ćemo na vlastite oči. Na prvi kontakt s liječnikom, i to telefonski - kada je rekao da samo dođemo i da će se svima, citiram: 'naje**ti majke', bilo je posve jasno da su upozorenja bila opravdana - ispričao je i dodao:

- Ne bih ulazio u detalje, vjerujem da će večerašnja snimka zornije prikazati, no i liječnik i njegova navodna medicinska sestra vidno su zapušteni i prljavi. Nisu imali nikakav otpor prema nama niti prema kameri. Spremno su o svemu pričali, bili su doduše vulgarni, ali ne i agresivni. Znam da smo i kolega Marino Grgurev i ja u čudu izmijenili nekoliko pogleda tijekom snimanja i da sve dok nismo izašli iz ordinacije nismo bili sigurni što se to zapravo sad dogodilo.

Promo/Nova TV
Reporter Mato Barišić s dr. Goranom Jusupom i Veronikom Pecolaj

Podsjetimo, dr. Jusup i njegova medicinska sestra i zaručnica Veronika Pecolaj šokirali su osebujnim nastupom i uvredljivim rječnikom, posebno sestra koja se nije mogla sjetiti koju srednju školu je završila. Prema podacima HZZO-a, koji je u međuvremenu raskinuo ugovor s Jusupom, od 1300 pacijenata u zadnjih šest mjeseci ostalo je svega njih 400 kod dr. Jusupa.

Barišić je također otkrio da su mu se nakon emitiranja najave emisije javili prijatelji i pitali ga radi li se možda o kakvom zabavnom skeču budući da sve djeluje nadrealno, no to nažalost nije slučaj.

Promo/Nova TV
Dr. Goran Jusup i Veronika Pecolaj

- Ovo je zapravo strašan primjer u kojem sustav nije odreagirao žurno. Problem postoji već dulje vrijeme, upozorenja su bila prema svim relevantnim institucijama. Stotine pacijenata bile su prepuštene da sve to vrijeme ne dobivaju adekvatnu zdravstvenu skrb - rekao je Mato Barišić za Dnevnik.hr.

Cijeli prilog s nizom nevjerojatnih detalja bit će emitiran u Provjerenom, večeras u 22 i 35 na Novoj TV.

Promo/Nova TV
Reporter Mato Barišić s dr. Goranom Jusupom i Veronikom Pecolaj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:43