SVE DEZINFICIRANO

Resort kraj Zagreba u kojem se zarazilo stotine gostiju opet radi. I dalje ne znaju otkud je norovirus došao

Javilo se više mladenaca koji su unatrag nekoliko tjedana imali svadbe u Resortu i kojima su se na vjenčanju zarazili gotovo svi gosti

Wedding Resort Corberon

 Wedding Resortu Corberon/youtube Screenshot/

Wedding Resort Corberon, koji je zapečatio Državni inspektorat zbog utvrđivanja izvora zaraze norovirusom među gostima na više vjenčanja, opet je otvoren. Naime, kako kažu iz Corberona, niti jedan nalaz u objektu, bilo vode, hrane ili kod zaposlenika nije bio pozitivan na virus.

Podsjetimo, javilo se više mladenaca koji su unatrag nekoliko tjedana imali svadbe u Resortu i kojima su se na vjenčanju zarazili gotovo svi gosti. Među njima bio je i Mislav Markoč, mladoženja, koji je od 21 sat sve to tri ujutro povraćao i imao proljev, te je gotovo cijelo vjenčanje proveo u sobi za mladence. Tek uz pomoć hitne pomoći je osposobljen da u satima poslije ponoći otpleše svoj prvi ples. Na toj svadbi zarazilo se od 250 uzvanika, čak njih 150, a zaraza je bilo i na još pet drugih svadbi.

Zbog pečaćenja tijekom prošlog vikenda otkazane su mnoge ranije zakazane svadbe.

Epilog je odluka Službe sanitarne inspekcije koja je Corberon otvorila za rad.

- Ova odluka dolazi nakon provedenih detaljnih analiza svih površina u resortu, hrane i vode na prisutnost norovirusa, pri čemu su rezultati svih provedenih analiza i testova bili negativni na prisutnost norovirusa. Također, u dva navrata su provedena testiranja na norovirus našeg osoblja čiji su rezultati oba puta također došli negativni - kažu iz Corberona.

U protekla dva tjedna, Wedding Resort Corberon, pojašnjavaju, u suradnji sa specijaliziranom tvrtkom za dezinfekciju, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", Službom za epidemiologiju zaraznih bolesti te Službom sanitarne inspekcije poduzeo je s posebnom pažnjom sve moguće mjere kako bi osigurao najvišu razinu sanitarno – higijenskih uvjeta.

- Zahvaljujemo se svim institucijama i službama na suradnji i stručnoj podršci tijekom proteklog razdoblja. Iako nije ustanovljeno odakle je norovirus došao, potvrđeno je da ga u resortu nema te nam je omogućen normalan daljnji rad. Zahvaljujemo i našim klijentima na strpljenju i povjerenju tijekom ovog vremena te se radujemo što im možemo nastaviti pružati izuzetno iskustvo svadbene svečanosti, uz besprijekornu uslugu i prekrasan ambijent. Koristim ovu priliku da iskažem svoje žaljenje svim našim klijentima i njihovim gostima na neugodnostima koje su doživjeli na nedavno održanim svadbenim svečanostima - rekao je Saša Majetić, direktor Wedding Resorta Corberon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 21:31