STRANE AGENCIJE

Reuters o Čačiću: Presuda će vjerojatno pomoći da se izbjegne politička kriza u hrvatskoj Vladi

Kaposvar, Madjarska, 210612.Sud u Kaposvaru.Sudenje potpredsjedniku Vlade Radimiru Cacicu za prometnu nesrecu koju je prouzrocio 2010. godine i u kojoj je poginulo dvoje ljudi.Na slici: Radimir Cacic.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miscevic / CROPIX

ZAGREB - Svjetske agencije u petak su donijele vijesti o presudi mađarskoga suda prvom potpredsjedniku hrvatske vlade Radimiru Čačiću , koji je dobio 22 mjeseca uvjetne zatvorske kazne s rokom kušnje od tri godine.

Čačić je proglašen krivim što je u siječnju 2010. izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje ljudi, a Reuters piše kako će ta presuda vjerojatno pomoći da se izbjegne politička kriza u hrvatskoj vladi. Čačić je, naime, ranije najavio da će odstupiti samo ako dobije bezuvjetnu zatvorsku kaznu, dodaje Reuters.

Talijanska Ansa objavila je da je premijer Zoran Milanović najavio kako bi tražio Čačićevu ostavku samo u slučaju bezuvjetne kazne i to kad presuda bude pravomoćna.

Slovenska agencija STA piše kako je Čačić i ponovno rekao kako osjeća osobnu odgovornost zbog nesreće, ali je i ponovio da nije mogao utjecati na okolnosti nesreće.

Beta javlja kako Čačić mora platiti i sudske troškove od 1,18 milijuna forinti, odnosno nešto više od četiri tisuće eura. Tužiteljstvo je u završnoj riječi tražilo kaznu od jedne do pet godina, a obrana je tražila oslobađajuću presudu.

Tužiteljstvo je, piše France Presse, ocijenilo da vozač brzinu nije prilagodio meteorološkim uvjetima, te smanjenoj vidljivosti u trenutku nesreće. Dodaje da je Čačićeva obrana najavila kako se ima namjeru žaliti na presudu koju ocjenjuje prestrogom, dok je tužiteljstvo također kazalo da će se žaliti, te tražiti strožu kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:20