PRIČA OBIŠLA SVIJET

Reuters se raspisao o zavrzlami u Hrvatskoj: ‘Premijer je rekao da neće ići u samoizolaciju‘

Prenose i njegovu izjavu da ga opozicija želi u samoizolaciji kako se ne bi morali s njime susresti u predizbornom TV sučeljavanju.
Novak Đoković i Andrej Plenković
 Mario Ćužić/hts

I ugledni Reuters prenio je vijest o hrvatskom premijeru, Andreju Plenkoviću koji je kazao kako neće otići u samoizolaciju nakon susreta s Novakom Đokovićem koji je pozitivan na koronavirus.

Reuters prenosi i priopćenje HZJZ-a u kojem se kaže kako je rizik tijekom ovako kratkog susreta jako mali te da Plenković i Đoković nisu bili u bliskom kontaktu.

Zasad je potvrđena zaraza kod tri igrača koji su sudjelovali na Adria Touru.

Plenković je prisustvovao turniru u Zadru u subotu, dan prije nego je čitav turnir otkazan nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov otkrio da je zaražen koronavirusom.

Pozitivni su također tenisači Borna Čorić i Viktor Troicki te treneri Marco Panichi i Christian Groh.

Hrvatski se premijer, piše dalje Reuters, u ponedjeljak testirao na koronavirus i test je bio negativan, no iz opozicije stižu glasni zahtjevi da se Plenković samoizolira nakon susreta s Đokovićem.

Plenković je utorak proveo u Zaprešiću, a o susretu s Đokovićem je rekao: 'Prema definiciji, ovo nije bio blizak kontakt i sve je normalno.'

U međuvremenu je objavljen video i fotografija na kojima se vidi kako Plenković tapša Đokovića po ramenu.

Plenković je kazao i kako lideri opozicijskih stranaka žele da on ode u samoizolaciju kako se ne bi morali susresti s njim u televizijskom sučeljavanju pred izbore koji su zakazani za 5. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:40