PITANJE KONCESIJE

Rezultat inspekcije: Marinu u Baškoj Vodi preuzet će Lučka uprava Split?

Općinska tvrtka Turističko-športska luka Baška Voda d.o.o. koncesiju je dobila 2017., a izgubila još 2021.
 Ivo Ravlić/CROPIX

Nakon što je Jutarnji list objavio da marinom u Baškoj Vodi upravlja općinska tvrtka Turističko-športska luka Baška Voda d.o.o. koja je koncesiju izgubila još 2021. godine, marinu je posjetila i inspekcija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koja je potvrdila naše navode.

"Inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da trgovačko društvo Turističko-športska luka Baška Voda d.o.o. sa sjedištem u Baškoj Vodi gospodarski koristi pomorsko dobro bez koncesije, protivno odredbi članka 7 stavak 1 Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama.

Ministarstvo će o nalazu inspekcije izvijestiti Splitsko-dalmatinsku županiju s obzirom na to da je ona davatelj koncesije, odnosno radi se o luci posebne namjene županijskog značaja, kako bi pripremila odgovarajuće odluke radi korištenja luke do raspisivanja novog natječaja", rekli su iz Ministarstva.

Kako neslužbeno doznajemo, postoji mogućnost da do raspisivanja natječaja upravljanje nad lukom preuzme Lučka uprava Split, ali tu informaciju nismo uspjeli službeno potvrditi.

Inače, općinska tvrtka koncesiju je dobila 2017. te ju izgubila 2021. nakon žalbe tvrtke Grassor d.o.o. koja je također sudjelovala na natječaju, no njezin direktor Marin Beroš u prošlom je razgovoru tvrdio da lukom upravljaju u skladu s propisima, iako nam nikada nije dostavio dokument iz kojega to proizlazi.

Nakon što je u marini bila inspekcija, ponovno smo nazvali Beroša, ali nam je kazao da je "sve već rekao" i da ne može više ništa komentirati. Inače, Beroša je na čelo tvrtke 2021. ​imenovao načelnik Baške Vode Josko Roščić. Obojica su članovi HDZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:00