SLUČAJ SREBRNJAK

Richter opet opleo po Možemo: ‘Postavili su mi zahtjeve, jedan je bio da ne idem na Hod za život...‘

Njegov izbor za ravnatelja bolnice izazvao je burne reakcije zbog njegovih stavova o umjetnoj oplodnji
Dr. Darko Richter
 Ronald Gorsic/Cropix

Pedijatar Darko Richter, koji se povukao iz izbora i imenovanja na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, poručivši da ne želi praviti probleme niti biti teret članovima Upravnog vijeća, ranije je već na Facebooku pisao o tome koje su okolnosti dovele do njegove ostavke. Sada je na toj društvenom mreži opet opleo po novoj zagrebačkoj vlasti.

Napisao je kako su ga iz stranke Možemo, dok su ga razmatrali kao kandidata za ravnatelja Srebrnjaka, između ostalog tražili da ne istupa javno bez dogovora s glasnogovornikom Gradske uprave te da ne sudjeluje u Hodu za život. To su mu, tvrdi, ponovili više puta.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

'ŠTO SU OD MENE TRAŽILI DOK SU ME VAGALI ZA MJESTO RAVNATELJA SREBRNJAKA:

Da ne istupam javno, nego da nastupe koordiniram s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem.

Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta. Najviše ih je mučila medijska hajka, zbog koje su tražili da se ne branim, da pustim da se slegne.

Ponavljali su kako se dijametralno svjetonazorski razlikujemo, kao da se razlikuju samo oni od mene, ali ne i ja od njih. Udaljenost je ista. NAJVAŽNIJI IM JE BIO IDEOLOŠKI OKVIR. Sve im se na tome ruši. Netko ih je krivo podučavao (mislim, Lenjin: 'cijela politika je kadrovska politika, i ništa više'; tako je nekako govorio).

Cijeli Srebrnjak je rupa bez dna, a kada dođe politički komesar, ili neki katolik za kojeg će nam javiti s portala index-hr da je to pravi katolik kakvog treba tražiti, ta će ih rupa doći glave - financijski. Prokušani kadrovi na Srebrnjaku će se pokušati ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su sami otvorili. Ma bit će to zanimljivo', napisao je Richter.

Podsjetimo, Richterov izbor za ravnatelja izazvao je burne reakcije, između ostalog, jer je 2010. godine u Glasu Koncila iznio kontroverzna stajališta o umjetnoj oplodnji. Izjavio je tada da su supruga i on bili protiv umjetne oplodnje jer ona 'na neki način predstavlja silovanje u epruveti', a pozivao se i na Božje zakone.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 00:19