BEZ DOGOVORA

Riječki vatrogasci najavljuju štrajk, nisu se s Gradom uspjeli dogovoriti oko veće plaće

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke radi 140 vatrogasaca, a plaće su im među manjima u odnosu na druge profesionalne vatrogasce u Hrvatskoj

Ilustracija 

 Dusko Marusic/Cropix

Predsjednik Sindikata vatrogasaca Rijeke Goran Hibler u srijedu je izjavio da nisu uspjeli pregovori o povećanju materijalnih prava riječkih vatrogasaca s predstavnicima riječke Gradske uprave te da sindikat počinje pripreme za štrajk.

Hibler je rekao kako je danas neuspješno završen drugi krug mirenja te da je sindikat u pregovorima tražio povećanje osnovice plaća za vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke na 2100 kuna.

Kazao je da dogovor u vezi s osnovicom nije postignut jer su predstavnici Gradske uprave jutros ponudili osnovicu od 2063 kune, što sindikat nije prihvatio.

Rekao je da je mirenje sada i službeno završeno te da će sindikat poslodavcu uputiti najavu štrajka, koja stupa na snagu za sedam dana.

Sindikat je i dalje otvoren za razgovore, rekao je Hibler te dodao da će vatrogasci tijekom štrajka obavljati sve intervencije i pripremu vozila za intervencije, ali da neće obavljati ostale poslove.

Prema podacima iz sindikata, u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Rijeke radi 140 vatrogasaca, a plaće su im među manjima u odnosu na druge profesionalne vatrogasce u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:51