SPAUNICA TRAJE

RIJEKA ĆE IPAK OBNAVLJATI TITOVOG 'GALEBA'? Gradski vijećnici napravili su prvi korak i donijeli odluku o dizanju kredita od 44 milijuna kuna

Školski brod Galeb ili 'Titov Galeb'
 Srđan Vrančić / CROPIX

S 21 glasom za i 16 protiv riječko Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici usvojili odluku o kreditnom zaduženje od 44 milijuna kuna za obnovu broda Galeb i palače Šećerane.

Time je okončana sapunica koja je krenula ljetos kada je nakon dvije maratonske rasprave, Vijeće bilo podijeljeno o kreditu.

Nakon što su pristigle dvoje ponude na natječaj za obnovu Galeba, kraljevičkog Dalmonta i Viktor Lenca, ustanovilo se da će obnova za 13-ak milijuna biti skuplja od predviđenog, no gradonačelnik Vojko Obersnel predložio je da se ta sredstva prenamijene iz "viška" koji se "dogodio" tijekom obnove kompleksa Benčić.

Tko su odluku na današnjoj sjednici, uz SDP-ovu koaliciju, podržala i tri vijećnika iz kluba Liste za Rijeku, dok su protiv i dalje vijećnici HDZ-a, Mosta, Akcije mladih i Hrvoje Burić.

Vijeće još mora usvojiti i odluku o prenamjeni 16 milijuna kuna iz Benčića za Galeb, a oporbeni vijećnici predložili su i provedbu referenduma među građanima Rijeke o obnovi Galeba, o čemu bi ser također danas trebalo glasati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:48