POVEĆAN BROJ GOSTIJU

Rijeka proživljava turističku renesansu: U luku uplovila dva kruzera s gotovo četiri tisuće ljudi

Za goste s kruzera organizirano je razgledavanje Rijeke te izleti s 22 autobusa u Istru, Opatiju, Krk, Kastav, Gorski kotar...

U Rijeku su stigla dva kruzera s više od 4000 turista

 Franko Colori/Cropix

Dva putnička broda za kružna putovanja, "Mein Schiff 5" i "Marella Explorer 2" touroperatora TUI-ja, uplovila su u subotu ujutro u riječku luku s gotovo četiri tisuće turista.

Voditelj Odjela komercijalnih poslova u riječkoj Lučkoj upravi Rajko Jurman rekao je za Hinu je da je kruzer "Mein Schiff 5" s oko 2250 putnika na sidrištu, a putnici se do kopna prevoze barkama, dok je brod "Marella Explorer 2", s oko 1500 putnika privezan uz riječki lukobran.

Oba broda ugošćuju turiste na sedmodnevnim putovanjima Jadranom.

Putnici se na "Marella Explorer 2" ukrcavaju u Dubrovniku, dok je Trst početna luka za putovanja na brodu "Mein Schiff 5."

Za goste s kruzera organizirano je razgledavanje Rijeke te izleti s 22 autobusa u Istru, Opatiju, Krk, Kastav, Gorski kotar, Zagreb i druga odredišta.

Jurman ističe da se poštuju svi protokoli i mjere zaštite s obzirom na pandemiju covida-19 te da su kruzeri koji su uplovili u riječku luku, zbog mjera opreza, ukrcali manje putnika nego što bi mogli s obzirom na svoje kapacitete.

Dodao je da je u riječkoj luci od jučer zbog smjene, tj. ukrcaja i iskrcaja gostiju, i 14 manjih putničkih brodova za kružna putovanja, od kojih je 11 jedrenjaka ID Riva Toursa.

Boravak povećanog broja gostiju s putničkih brodova u Rijeci organizirali su Lučka uprava Rijeka, riječka Turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, pomorske agencije i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. veljača 2024 05:15