StoryEditor
KOLAJNA NA AUKCIJI

RIJEŠEN MISTERIJ Iz aukcijske kuće potvrdili tko je prodavatelj medalje Vatrenih: 'Autentičnost je potvrdio najveći svjetski ekspert!'

Te 1998. proizvedeno je ukupno 40 medalja, dakle deset više nego što je podijeljeno igračima i HNS-u

Brončanu medalju iz Francuske 1998., jednu od njih trideset koliko ih je Fifa dodijelila hrvatskim nogometašima, a koju je njemačka aukcijska kuća Agon SportsWorld ponudila na platformi The Saleroom, nitko od hrvatskih igrača ili dužnosnika nije stavio na aukciju.

Autentična

Potvrdio nam je to Armand Klüschen iz Agon SportsWorlda koji ističe da je autentičnost predmeta potvrdio najveći svjetski ekspert za pitanja Fifinih memorabilija Wolfgang Fuhr te da ponuđač predmeta 377 nije nitko od “vatrenih”.

- Ono što možemo potvrditi je to da ga prodaje osoba koja je jedan od vodećih svjetskih kolekcionara na tom području, a kupio ga je prije 10 godina od jednog Fifinog dužnosnika - kaže Klüschen iz aukcijske kuće koja godišnje organizira četiri takve aukcije, pretežno s memorabilijama s velikih nogometnih natjecanja (Fifinih i Uefinih) i Olimpijskih igara.

Podsjetimo, nitko od 22 nogometna igrača koji su je primili, niti tadašnji izbornik Ćiro Blažević, kao ni bilo tko iz tadašnjeg stožera, ne želi priznati da je spreman odreći se vrijedne uspomene. Ono što trenutačno cijeloj priči daje novi ton je sljedeće:

Potrebe

- Predmet nije iz kolekcije onih 30 koje je dobio HNS, predmet je iz kontingenta 10 dodatnih medalja. Te 1998. proizvedeno ih je ukupno 40, dakle 10 više i njih Fifa u pravilu dodjeljuje predstavnicima nacionalnih saveza i nekim svojim dužnosnicima, objašnjava Armand Klüschen koji je ponudio “paralelu” sa SP-om u Rusiji:

- HNS je ovog ljeta u Rusiji dobio uobičajenih 30 srebrnih medalja, no, naručio je i 20 dodatnih ‘za osobne potrebe i slobodnu dodjelu’ pa ih je ukupno 50...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. srpanj 2020 03:53