OGLASIO SE NA FEJSU

Rimac odgovorio hejterima: ‘Mrzite me i pljujte koliko želite, briga me. Napravili smo čudo, a tek smo počeli‘

‘Stvorio sam 2000 radnih mjesta i privukao preko 400 stranih stručnjaka‘, naglašava Rimac

Mate Rimac

 Zeljko Puhovski/Cropix/Cropix

Mate Rimac, koji je nedavno sa svojom Neverom postavio svjetski rekord s brzinom od 412 km/h, jutros se oglasio na Facebooku poslavši poruku svim ‘hejterima‘.

Kazao je kako je njegova kompanija stvorila 2000 radnih mjesta i privukla preko 400 stranih stručnjaka, a da je s poslom ‘tek počeo‘.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Koliko god veliki dio javnosti to omalovažavao i hejtao, u Hrvatskoj, u bivšem shopping centru, danas proizvodimo najsnažniji i najbrže ubrzavajući produkcijski auto ikad i najbrži produkcijski električni auto. ‘Pa što to JA imam od tog da se proizvodi auto koji ide 412 km/h u Hrvatskoj?‘ Takvi ne trebaju odgovor, neće ga razumjeti.

Velikim se dijelom, zahvaljujući tom ‘beskorisnom autu‘, u Hrvatskoj stvorilo 2000 radnih mjesta (preko 1000 inženjera), privuklo 830 milijuna eura kapitala najkvalitetnijih investitora na svijetu i doselilo preko 400 stranih stručnjaka (najviše iz UK, Italije i Njemačke) sa znanjem kakvo ovdje ne postoji. U Zagreb doslovno svaki dan dolaze delegacije proizvođača automobila - samo danas ih je četiri ovdje (dva njemačka, jedan talijanski i jedan britanski).

Kampus, razvojno-istraživački centar od 100.000 m2 i preko 200 milijuna eura investicije je već rasprodan (svi prostori predviđeni za poznate projekte) i razmišljamo već o Campus II koji će biti višestruko veći. Da, znali smo promašiti rokove i neke stvari traju duže od očekivanog, ali ovakve stvari se ne rade preko noći.

Od kockice i prvog zaposlenog je prošlo 11 godina, mislim da i nije toliko loše. Briga me za ostale, mrzite i pljujte koliko želite. Ja sam ponosan na ovu ekipu koja je, s ogromnim trudom, radom i znanjem, napravila čudo. A tek smo počeli", napisao je Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 11:12