NAPETO U LICI

Rodbina uhićene braće Amić okupila se ispred suda u Gospiću, policija pojačano pazi na mir

Načelnik Seuček je potvrdio Hini da je on žrtva prijetnji dvojice osumnjičenika iz Perušića i rekao da ta "situacija nije dobra

Konji u Lici bez nadzora šetaju prometnicama

 Romeo Ibrisevic/Cropix

Policija je uhitila dvojicu muškaraca iz Perušića, od 26 i 31 godinu, zbog prijetnji načelniku općine Udbina Josipu Seučeku te slijedi njihovo saslušanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću ispred kojeg se okupila rodbina osumnjičenika te policija pojačano pazi na javni red i mir.

Kako je Jutarnji ranije objavio, riječ je o Baji Amiću (31) zvanom Bajica i njegovom bratu Darku Amiću (26), sinovima Darka Amića zvanog Dragi.

Jutarnji također doznaje da je Dragi treći osumnjičenik u ovom slučaju, no on je i dalje u bijegu i policija za njim traga već osmi dan.

Ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva okupilo se 15-ak članova obitelji osumnjičenika, zajedno s malom djecom, što je, kako se doznaje, uobičajena podrška romskih obitelji njihovim procesuiranim članovima

Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević nije navela ime žrtve, već samo da se uhićeni sumnjiče da su 20. siječnja 2022. u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine „vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili“.

Međutim načelnik Seuček je potvrdio Hini da je on žrtva prijetnji dvojice osumnjičenika iz Perušića i rekao da ta "situacija nije dobra, te da ga zbog svega čuva policija".

„Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o konkretnom napadu na mene, ali mogu reći da se tu radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaša nečuvane stoke, o takvoj nebrizi za stoku da su štete poljoprivrednicima svakodnevne te da je ugrožena i sigurnost ljudi u prometu“, rekao je Seuček i poslao poruku svima da se "problemi moraju riješiti“.

Brozičević je potvrdila da „policija s tim u vezi obilazi teren i oštećenu osobu iz Udbine“. Također je ukazala i na činjenicu da je s ovim kaznenim djelom povezana i jučerašnja prijava protiv 23-godišnjakinje iz Perušića „za ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom“, jer je 25. siječnja u Vukavi ostavila bez nadzora svog konja čime je ugrozila cestovni promet.

I ranije je bila pravomoćno kažnjena što kao vlasnica nije poduzela sve mjere da stoka i druge životinje ne izađu na cestu bez nadzora.

U utorak je na državnoj cesti broj 25 došlo do naleta automobila na konja, u kojoj je vozač lakše ozlijeđen. No, podsjetila je Brozičević i na nalet teretnog vozila na konja od 13. ovog mjeseca, kojom prilikom je nastala velika šteta na vozilu, a konj je uginuo, za što je kazneno prijavljena 25-godišnja vlasnica konja, također iz Perušića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. veljača 2022 12:52