SUKOB S NIZOM TUŽBI

Rodić: 'Podnijet ću tužbu protiv Pupovca i razotkriti financiranje SNV-a. To će biti nova Fimi-media'

Rodić je pred televizijskim kamerama pokazao i dokument iz ministarstva šumarstva o dodjeli novca iz pričuve Srpskom narodnom vijeću
Zagreb, 230812.Ured Predsjednika.Predsjednik Ivo Josipovic primio u posjet g. Milana Radica, predsjednika Srpske Narodne Stranke u pratnji Radmile Medakovic - predsjednica opcinskog odbora SNS-a Plaski, Dusan Crnkovic, Bozidar Slavulj.Na slici: Ivo Josipovic, Milan Rodic.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Sukob predsjednika Ive Josipovića s potpredsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem i tjednikom Novosti, mogao bi na kraju završiti nizom tužbi. Naime, nakon što se Josipović ovih dana sastao s Milanom Rodićem, predsjednikom Srpske narodne stranke i Nikolom Lazićem, predsjednikom Općinskog vijeća općine Trpinja, Rodić je nakon tog sastanka Pupovca javno proglasio “opasnim po srpsku zajednicu u Hrvatskoj”, te “nezgodnim za hrvatsku Vladu”.

Među ostalim, kazao je kako bi se Pupovcem trebali baviti istražni organi jer postoji sumnja da je nestalo 7,6 milijuna kuna koje je Srpsko narodno vijeće dobilo 2008. godine od Ministarstva regionalnog razvoja.

Nakon Rodićevih izjava, odmah su reagirali i iz Srpskog narodnog vijeća ustvrdivši kako je riječ o klevetanju Milorada Pupovca.

- Kako je moguće da predsjednik prima Milana Rodića koji je početkom rata u Hrvatskoj dijelio oružje i maltretirao one koji su drugačije mislili od njega? Kako je moguće da predsjednik prima čovjeka za kojim su vuku repovi u poslovima nezakonite prodaje imovine Srba u Hrvatskoj i koji, prema Linićevoj listi, duguje državi 295,910 kuna poreza - zapitali su u svom priopćenju iz Srpskog narodnog vijeća, začuđeni što je predsjednik primio i Nikolu Lazića za kojeg su ustvrdili da je u ratu stekao nekretninsko bogatstvo kojim raspolaže u Srbiji.

Na reakciju druge strane nije trebalo dugo čekati. Zbog priopćenja SNV-a, reagirao je Rodić koji je odmah u subotu navečer za HRT izjavio kako će podnijeti tužbu protiv Pupovca. Rodić je pred televizijskim kamerama pokazao i dokument iz ministarstva šumarstva o dodjeli novca iz pričuve Srpskom narodnom vijeću, ustvrdivši kako je to početak jedne nove Fimi-medije.

Medijska rasprava i prepiska između Josipovića i Pupovca pretvorila se tako u sukob širih razmjera među srpskom zajednicom koji bi na kraju mogao rezultirati i otvaranjem još nekih afera.

Josipović: U obrani pravde nikada neću odustati

Predsjednik Josipović na otvaranju Špancirfesta u Varaždinu kazao je novinarima kako između njega i Pupovca nema prepirke te da je tu riječ o “jednoj principijelnoj raspravi za koju se nada da će iznjedrit nešto pozitivno” zbog čega su mnogi pomislili kako Josipović odustaje od daljnje rasprave. No, čini se da nije baš tako.

- U obrani pravde nikada neću odustati. A nepravda je da je samo jedan dio srpske zajednice privilegiran - poručio je predsjednik države Ivo Josipović svima koji su krivo shvatili njegove riječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:19