DANIJELA DOLENEC

‘Roditelji odgojitelji nas zovu u panici. Zaposlili su se, a sada opet vrijedi ‘Bandićeva‘ verzija odluke‘

Istaknula je da je s tim argumentima Grad Zagreb u utorak uputio požurnicu Visokom upravnom sudu

Danijela Dolenec

 Damir Krajac/Cropix

Zbog obustave izmijenjene mjere roditelj odgojitelj, opet je na snazi “Bandićeva” verzija mjere koja korisnicima onemogućava zapošljavanje, pa su oni koji su se u međuvremenu zaposlili u neizvjesnosti, upozorila je u utorak zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec.

“Prema odluci koju smo mi donijeli, imali ste pravo zaposliti se i primati naknadu. Zbog onog što se dogodilo od 1. svibnja, obustave izvršenja, opet vrijedi “Bandićeva” verzija odluke - koja kaže da je nespojivo biti korisnik mjere i biti zaposlen”, rekla je Dolenec na redovitoj konferenciji za medije.

Istaknula je da je s tim argumentima Grad Zagreb u utorak uputio požurnicu Visokom upravnom sudu. Također, ponovno je na snazi zabrana upisa djece u vrtiće, čime su korisnici mjere u dodatnoj neizvjesnosti jer je redovni rok za upise svibanj, rekla je Dolenec.

Gradska uprava ne zna koji je točno broj korisnika mjere koji su se u međuvremenu zaposliti, ali njihovi uredi svakodnevno zaprimaju pozive korisnika koji ne znaju što im je sada činiti.

“Moramo im tumačiti da su se našli u situaciji gdje je nespojivo istovremeno biti zaposlen i korisnik mjere. Novonastale okolnosti čine snažan argument za što žurnije donošenje odluke suda o meritumu - je li izmijenjena verzija odluke o novčanoj pomoći zakonita ili nije”, rekla je Dolenec i ponovila kako su u Gradskoj upravi uvjereni u zakonitost izmijenjene mjere roditelj odgojitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:22