AGONIJA BEZ KRAJA

Roditelji uhićenih Boysa primili još jednu lošu vijest: ‘Sada se bojimo odmazde i u Zagrebu‘

Procjenjuje se da je policija vrlo blizu identifikacije gotovo svih huligana sa snimaka, a preostalo ih je oko 30-ak neidentificiranih

Navijači Dinama u Ateni

 Costas Baltas/Afp/Profimedia/Costas Baltas/afp/profimedia

I trinaesti dan od huliganskih nereda u Ateni kada je život, zbog uboda nožem izgubio navijač grčkog AEK Michalis Katsouris, sve su oči fokusirane na grčke istražitelje i u koga će uprijeti prstom da je u Grka zario nož.

Paralelno s tom neizvjesnošću, roditelji uhićenih stotinjak pripadnika Bad Blue Boya, s dodatnom su težinom primili odluku UEFA-e da se kazni Dinamo zbog nereda. Točnije biti će kažnjeni i svi pasionirani istinski navijači tog zagrebačkog kluba pa sad pojedinci, kako su nam otkrili, strahuju od odmazde.

S druge strane, neki od istinskih navijača Dinama, koji imaju godišnju kartu za Maksimir i ne propuštaju niti jednu utakmicu kad Dinamo gostuje bilogdje, kažu nam da se "neće spustiti na razinu huligana koji su u Grčkoj obrukali Hrvatsku".

- UEFA je sve navijače Dinama strpali u isti koš i to nije u redu. Cijeli život idem na utakmice Dinama. I po UEFA-i sam sada i ja visokorizični navijač? Nikad se potukao nisam jer me divljaštvo ne zanima nego volim nogomet. Ponekad i dijete vodim na utakmice. I sada će mi zbog šačice divljaka doslovno biti onemogućeno da gledam utakmice na impresivnim stadionima po Europi. Samo se nadam da će pojedinci iz nedavnih atenskih nereda nešto i naučiti dok su u zatvoru, a ne da podivljaju dodatno s osvetama kad izađu na slobodu – kaže za Jutarnji list jedan zagrebački liječnik.

S obzirom da nam je nekoliko roditelja uhićenih navijača ukazalo na strah od potencijalne odmazde pogotovo nakon izrečene zabrane odlaska na utakmice u gostima dinamovim navijačima, sugovornik ponavlja da "u atenskim zatvorima nisu završili navijači nego huligani kojima nije mjesto na stadionu jer da se pravi navijači neće spustiti na tu razinu i otići ciljano lemati".

Dok se čekaju rezultati vještačenja mobitela i laptopa prekjučer uhićenog 43-godišnjeg grčkog navijača Panathinaikosa koji je imao ključnu ulogu u organizaciji huliganskih nereda i koji je, prema sumnjama istražitelja pružio logistiku za ozljeđivanje i sve potrebne smjernice Bad Blue Boysima, grčki portal Newsit navodi da istraga po pitanju ubojstva napreduje.

Otkrivaju da će u nastavku istrage uz BBB-e biti ispitani i navijači AEK te Panathinaikosa te da se temeljito pregledavaju iz svih kuteva snimke koje, prema procjenama policijskih službenika, prikazuju trenutak u kojem Katsouris prima smrtonosni ubod nožem u ruku. Video materijal u posjeduju policije prikazuje prve minute napada ispred stadiona u noći 7. kolovoza, gdje se vide osobe koje su aktivno sudjelovale u sukobima. Newsit tvrdi i da se na snimkama može vidjeti napad hrvatskih huligana palicama na Katsourisa koji se potom pokušava udaljiti a u isto vrijeme oko njega kreću i druge osobe koje policija pokušava identificirati. Grčki portali procjenjuju se da je policija vrlo blizu identifikacije gotovo svih huligana sa snimaka, a preostalo ih je oko 30-ak neidentificiranih još, te da će vještačenja oduzetih predmeta uskoro polučiti finalne rezultate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:08