'MISLIO SAM DA U TE VODE NIKAD NEĆU UĆI...'

Rohatinski: Ne sviđa mi se mnogo toga što se u politici zbiva! Sve opcije su otvorene...

 Davor Pongračić/CROPIX

- Ne sviđa mi se mnogo toga što se u politici zbiva. Mislio sam da u te vode nikada neću ići - otkrio je Željko Rohatinski , guverner HNB-a, za Dnevnik HTV-a .

Guverner je gostujući u Dnevniku HTV-a izjavio kako nema moralnih ni pravnih razloga da podnese ostavku. Time je Rohatinski odgovorio na prozivke kako je Ivica Todorić kupio tvrtku njeove supruge pod sumnjivim okolnostima.

- Ne postoji niti jedan pravni li moralni razlog zbog čega bih dao ostavku kao odgovor na ovu insinuaciju - izjavio je guverner HNB-a, koji je u imovinskoj kartici zaprimljenoj 9. svibnja 2011. godine naveo kako mu je supruga vlasnica tvrtke Romah sa sjedištem u Zagrebu. Nominalna vrijednost tvrtke procijenjena je na 2 milijuna kuna. Kartica također navodi kako je vlasnik dvaju stanova, ali u njoj nije navedena kuća na Gornjem Bukovcu, o čijoj prodaji su pisali mediji.

Rohatinski je naveo i kako mu je godišnja neto plaća 408 tisuća kuna, a drugim primicima neto godišnje zaradi 117 tisuća kuna. Plaća njegove supruge, navodi imovinska kartica, je 85 tisuća kuna.

Osim ovih prihoda guverner se 2011. godine kod Privredne banke Zagreb zadužio 150 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:58