ZG VELESAJAM

Rotim: ‘Polovica građana uopće ne odgovori na mail u kojem ih pozivamo na cijepljenje‘

Ne znamo je li u pitanju neotvaranje mailova, neodgovaranje termina ili cjepiva s kojim trenutno cijepimo, kazala je Rotim
Cecilija Rotim
 Damir Krajač/Cropix

Na Zagrebačkom velesajmu nastavlja se cijepljenje građana protiv COVID-a. Za danas je potvrđen dolazak oko tri tisuće osoba iz druge faze cijepljenja - do kraja tjedna svi oni trebali bi biti cijepljeni kako bi mlađi mogli doći na red, piše HRT.

Dosad je ondje cijepljeno nešto malo više od 7.000 sugrađana, rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Cecilija Rotim za N1.

- Nismo zabilježili velike nuspojave, tek one uobičajene, bol u ruci, povišena temperatura. Za slučaj jačih simptoma građani su pozvani javiti se liječnicima obiteljske medicine. Cijeli tjedan cijepimo AstraZenecom, u dvije smjene, a početkom sljedećega tjedna planiramo građane cijepiti i Pfizerom, kad dobijemo dovoljno doza. Dosadašnje doze koje imamo idu na docjepljivanje - kazala je Rotim za N1 pa dodala kako se građani ne javljaju na pozive koje im šalju.

- Oko 50 posto građana uopće ne odgovori na mail u kojem ih pozivamo na cijepljenje. U tom slučaju liječnici obiteljske medicine zovu svoje pacijente da se dođu cijepiti na punkt - kazala je.

- Jedan dio poziva ide preko platforme cijepise.zdravlje.hr putem mailova. Jučer smo poslali 2660 mailova, 1569 osoba je potvrdilo dolazak. Više od tisuću osoba nam nije potvrdilo dolazak, ne znamo je li u pitanju neotvaranje mailova, neodgovaranje samoga termina ili im ne odgovara cjepivo s kojim trenutačno cijepimo (AstraZenecino cjepivo). Ostalih 1200 osoba su potvrđeni od strane liječnika obiteljske medicine koji nam pomažu da imamo što bolji odaziv na cijepljenje - rekla je Rotim za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:20