LASKAVA TITULA

Rovinj ponovno proglašen šampionom hrvatskog turizma

Kulturnom atrakcijom godine proglašeni su Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku te Providurova palača u Zadru

Rovinj

 Dusko Marusic/Cropix

Rovinj je opet ponio laskavu titulu šampiona hrvatskog turizma. Nagrada je to koja se već tradicionalno dijeli na najvećem skupu turističkih djelatnika Danima hrvatskog turizma na kojima se sektor osvrće na sezonu i nagrađuje one najbolje. Ove godine oni se održavaju u Šibeniku. Osim Rovinju, večeras su u šibenskom Solarisu slavili mnogi. Tako su kulturnom atrakcijom godine proglašeni Kuća umjetnosti Arsen u Šibeniku te Providurova palača u Zadru. Prirodna atrakcija godine je park prirode Velebit, a događaj godine opatijska Retropatija. Hotel godine je Grand Park Hotel u Rovinju, dok je restoran godine splitski Zoi. Najbolji kamp je Istra Premium Camping Resort u Funtani, a marina ACI marina Dubrovnik. Agencija godine je Adriatic DMC iz Dubrovnika.

Priznanje „Anton Štifanić“ za 2021. u kategoriji pojedinac išlo je u ruke Arsena Ercegovića, predsjednika Hrvatske udruge privatnih brodara te Vladimira Bakića, dugogodišnjeg direktora Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Tu istu nagradu u kategoriji tvrtke, ustanove ili udruge dobila je Udruga hrvatskih putničkih agencija.

Nagradu za životno djelo osvojio je Dane Slamić, vlasnik hotela Borovnik u Tisnom, a nagrada je posthumno dodijeljena i Istraninu Franku Lukežu, istaknutom gastronomskom novinaru i predsjedniku Hrvatskog sommelier kluba.

Ove godine dodijeljene su i dvije nove nagrade. Tako su Valamar Riviera i Udruga malih hotela dobili posebno priznanje za primjenu principa razvoja održivosti. A posebno priznanje za doprinos promocije Hrvatske išlo je u ruke Luke Modrića.

Dio nagrada podijeljen je i večer ranije. Tada su nagrađene brojne destinacije, pojedinci, kampovi i hoteli. Najuspješnija destinacija ljetnog odmorišnog turizma je Rovinj. U ruralnom turizmu slavila je Slavonija, Osijek je najbolja destinacija kontinentalnog gradskog turizma, Trogir nautičkog turizma, dok je Međimurje slavilo u kategoriji destinacija održivog turizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:44