OD 14. DO 30. RUJNA

Rujan otvorenih vrata: NP Brijuni povoljnijim cijenama ulaznica privlači posjetitelje

Izlet na Veliki Brijun za odrasle će koštati 115 kuna, a 57,50 kuna za djecu do 14 godina
 Goran Sebelic/Cropix

Od 14. do 30. rujna Nacionalni park Brijuni odlučio je po povoljnijim cijenama privući posjetitelje na otočje u sklopu Rujna otvorenih vrata. Tako će izlet na Veliki Brijun za odrasle biti 115 kuna, a 57,50 kuna za djecu do 14 godina.

- Izlet na Veliki Brijun uz pratnju stručnog vodiča uključuje prijevoz brodom od Fažane do otoka i natrag, obilazak otoka turističkim vlakom te razgledavanje Prirodoslovne zbirke, foto izložbe Tito na Brijunima i izložbe Iz sjećanja starog Austrijanca te Kochove staze, Brijunskog mediteranskog vrta, kao i crkve Sv. Germana iz 15. stoljeća s izložbom kopija fresaka i glagoljskih pisanih spomenika. Posjetitelji mogu i samostalno obilaziti otok uz aplikaciju Brijuni Pocket Guide, dostupnu za preuzimanje na Android i iPhone uređajima. U aplikaciji su, među ostalim, brojne informacije o atrakcijama (prikaz bogate arheološke i graditeljske baštine NP Brijuni), smještaju, ugostiteljskoj ponudi i mogućnostima sportsko-rekreativnih aktivnosti, s galerijama fotografija i GPS oznakama lokacija. Tijekom Rujna otvorenih vrata, elektromobili, bicikli i romobili iznajmljivat će se po posebnim promotivnim cijenama, poručili su iz istarskog nacionanog parka.

Akciji se pridružio i tamošnji restoran Neptun koji će u ponudi imati tri prigodna menija po cijeni od 60 do 80 kuna. Posebne vikend-programe pripremila je Stručna služba NP Brijuni.

- U Safari parku 19. rujna i 20. rujna u 11, 12.30 i 14.30 sati na rasporedu je druženje sa slonicom Lankom, a u Brijunskom mediteranskom vrtu 26. i 27. rujna u 11, 13 i 15 sati održat će se edukativne šetnje s temom tajnog života bilja i kukaca, poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:14