INTERVJU ZA SPUTNIK

RUSKI DRŽAVNI MEDIJI ZAPAZILI IVANA PERNARA, TRAŽE GA INTERVJUE Čelnik Živog zida za Putinovu novinsku agenciju NATO usporedio s Hitlerom

Ivan Pernar, Adolf Hitler i Vladimir Putin
 Goran Mehkek / Hulton archive / Aleksei Družinin / Hanza Media / Getty Images / Reuters

Zbog svojih antiglobalističkih, anti-NATO i anti-EU stavova, Ivan Pernar postao je zanimljiv ruskoj agenciji Sputnik, poznatoj po sadržaju koji uglavnom veliča politiku koju provodi Rusija i njezin čelnik Vladimir Putin.

Zastupnik Živog zida Sputniku je tako ispričao da je NATO povrijedio suverenost i slobodu nacija te demokratska načela, umjesto da propagira mir i stabilnost:

- Bruxelles je nervozan jer postoje ljudi koji propituju bajke EU birokrata o boljem životu u Uniji, jednako kao i takozvani mir i stabilnost koju osigurava NATO. Oni su zapravo osigurali baš suprotno. Njihova je alijansa povrijedila i smanjila nacionalne slobode i suverenitet umjesto da ih štiti. NATO podržava rušenje legitimnih vlada bombardiranjem umjesto da zastupa demokraciju - rekao je Pernar za Sputnik.

Pernar je nastavio u još žešćem tonu i rekao da je "NATO prijetnja cijelom svijetu, baš kao i Njemačka pod Hitlerom', a istovremeno je nahvalio Moskvu zbog njihova, kako kaže, neovisnog stava u političkoj areni.

- Da nema Rusije, tome se nitko ne bi suprotstavio. SAD bi bile u mogućnosti bombardirati i uništiti svaku zemlju koja ne služi njihovim interesima - rekao je Pernar i dodao kako je uvjeren da su Hrvati prepoznali da "NATO donosi samo štetu", što je argumentirao velikim priljevom izbjeglica u EU.

- Val izbjeglica je direktna posljedica aktivnosti Washingtona diljem svijeta. Amerikanci se prave glupi. Prvo izazovu kaos i onda kažu ljudima da bi to trebali srediti sami. Nemoguće je zamisliti da bi Rusija učinila takvo što - rekao je zastupnik Živog zida i kao primjer naveo rusku intervenciju u Siriji.

- Ruska se intervencija bazira na međunarodnom pravu, a Moskva je bila pozvana na zahtjev legitimne sirijske vlade. Istovremeno, intervencija Washingtona, kao i sve njihove operacije, nema pravne osnove. Zato se i SAD protivio uspostavi Međunarodnog kaznenog suda u Haagu. Nitko ne može suditi američkim predsjednicima i generalima. Oni ne kažnjavaju sami sebe, a nitko drugi to ne može - rekao je Pernar koji je zaboravio da se većina, ako li ne i svi razlozi njegovoj opoziciji SAD-u, mogu pronaći i u ponašanju Rusije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:19