PRESUDA ZA NASILNIKE

RUSKI TURIST OTKAZAO LJETOVANJE U SVJETIONIKU NA LASTOVU, A ONDA SU USLIJEDILE PRIJETNJE 'Slomit ćemo ti noge, ovo ti je zadnja noć u Hrvatskoj!'

Svjetionik Struga
 Nikola Vilić / CROPIX

Kada je Rus Anton Vysoven najprije rezervirao boravak u svjetioniku na Lastovu, a zatim se predomislio pa je rezervaciju otkazao, počeli su problemi. Naime, lokalci uključeni u iznajmljivanje svjetionika preko Airbnb-a počeli su mu prijetiti, najprije pozivima, a onda i SMS porukama. Sve se dogodilo u srpnju prije dvije godine.

Telegram piše da je Vysovenu 41-godišnji Branimir Jukić rekao da će ubiti njega i njegovu djevojku te da mu je ovo zadnja noć u Hrvatskoj kao i da se čuva njega i njegovih prijatelja. Zatim mu je u SMS porukama rekao da mora ispraviti to što je rezervaciju za smještaj otkazao. Svjetionik Struga inače ima nekoliko apartmana čiji najam tijekom sezone stoji oko šest tisuća kuna tjedno.

- Nazovi Airbnb odmah i reci im da je sve u redu, ili ćeš nam sutra dati novac. To će te puno koštati. Mi ćemo ti uništiti odmor, ako ne nazoveš Airbnb kroz deset minuta i ne riješiš svoju prijevaru. Nećeš se dobro provesti, napisao mu je Jukić, a ruskom je turistu prijetio i Luka Dagelić, zaposlenik jedne privatne turističke agencije. Dodao je da će mu u suprotnom uzeti 2000 eura i slomiti noge.

Ruski je turist prijetnje prijavio policiji pa je protiv dvojca s Lastova podignuta optužnica. Dobili su uvjetnu osudu, pet mjeseci zatvora uz kušnju od godinu dana. Sve se događalo 2017. godine, a Vysovenu je sada stigla obavijest o presudi koja će postati pravomoćna, piše Telegram.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:39