ANVAR AZIMOV

RUSKI VELEPOSLANIK IZ RIJEKE PORUČIO: 'Rusija i Europa mogu biti prijatelji, vaša mudra hrvatska Vlada to može postići'

Anvar Azimov
 Bruno Konjević / CROPIX

Hrvatska bi mogla tijekom svog predsjedanja Vijećem EU-a potaknuti uspostavu dobrih odnosa između Rusije i Europe, ocijenio je u petak u Rijeci ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov.

- Naše mišljenje je da su Rusija i Europa najprirodniji prijatelji danas u svijetu. Ja bih jako volio da vaše predsjedanje EU-om označi početak uspostave dobrih odnosa Rusije i Europe - kazao je Azimov.

- Danas Hrvatska ima takvu mogućnost, a vaša mudra hrvatska Vlada to može postići i postati inicijator takvih odnosa - zaključio je on.

Azimov je boravio u Rijeci prigodom otkrivanja biste kozmonautu Juriju Gagarinu pokraj Astronomskog centra, u čijem postavljanju su sudjelovali rusko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Grad Rijeka.

Veleposlanik se osvrnuo i na jučerašnje razgovore predsjednika Rusije i Turske, Vladimira Putina i Recepa Tayyipa Erdogana, na kojima je, kako je rekao, donijeta vrlo važna odluka kao još jedan važan korak u uspostavi mira u Siriji.

Na razgovorima dvojice predsjednika dogovoreno je zaustavljanje svih vojnih akcija i zajedničke ophodnje ruskih i turskih vojnih snaga, kazao je Azimov.

- Mi smo zainteresirani za što brže postizanje mira u Siriji radi zaustavljanja kretanja migranata u Europu - istaknuo je.

- Jučerašnja odluka je svjedočanstvo utjecaja i snage Rusije i Europa mora cijeniti tu ulogu Rusije. Umjesto uvođenja sankcija Rusiji, Europa mora uspostavljati prijateljske odnose sa Rusijom - kazao je veleposlanik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 23:42