PRIOPĆENJE O CJEPIVU

Rusko veleposlanstvo se nakon brojnih upita hrvatskih građana oglasilo o nabavi Sputnjika V

‘Spremi smo uložiti napore za brzo rješenje isporuke cjepiva ruske proizvodnje ako budemo imali inicijativu od hrvatskih vlasti‘
 Andrej Isakovic/AFP

Nakon brojnih upita građana Hrvatske o nabavi ruskog cjepiva protiv koronavirusa i njegovom korištenju u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Rusije je izdalo priopćenje na svojim web stranicama.

U tom se priopćenju ističe da se rusko veleposlanstvo u okviru svojih nadležnosti ne smije baviti nabavom, isporukom, distribucijom ili prodajom cjepiva.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

'Zbog velikog broja dolazećih u Veleposlanstvo pitanja o nabavi cjepiva od strane građana s prebivalištem u Hrvatskoj htjeli bismo priopćiti slijedeće.

Veleposlanstvo Rusije u Hrvatskoj, kao diplomatsko predstavništvo te u okviru svoje nadležnosti, ne smije se baviti nabavom/isporukom/distribucijom/prodajom cjepiva. Za uvoz bilo kakvih lijekova u Republiku Hrvatsku potrebne su odgovarajuće dozvole državnih tijela i nadležnih institucija Europske unije.

Istodobno, priopćimo kako je veleposlanstvo spremno uložiti sve napore za intenziviranje bilateralnog dijaloga te za maksimalno brzo rješenje pitanja isporuke cjepiva ruske proizvodnje ako budemo imali inicijativu od hrvatskih vlasti. Nažalost, do sada nismo dobili nikakvog službenog zahtjeva od hrvatske strane u vezi s nabavom ruskog cjepiva.

Ujedno skrećemo pozornost na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske od 29. siječnja u kojoj se radi o planiranoj kampanji cijepljenja za predstavnike diplomatskog zbora u Hrvatskoj te svih inozemnih građana koji borave na teritoriju Hrvatske.

Svi detalji moraju biti objavljeni na web stranici Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske', stoji u priopćenju ruskog veleposlanstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:58