BIVŠI SURADNICI

RUŽA TOMAŠIĆ TRAŽI POMOĆ PREDSJEDNICE 'Obraćam Vam se kao majka, žena i hrvatska zastupnica, prijeti mi saborski zastupnik Pero Ćorić'

Europarlamentarka tvrdi da joj saborski zastupnik HSP-a AS šalje teške prijetnje
 Robert Fajt/Cropix

Europarlamentarka Ruža Tomašić, kako doznajemo, zatražila je zaštitu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i šefa Sabora Željka Reinera zbog prijetnji koje joj je uputio Pero Ćorić, član Domoljubne koalicije i glavni tajnik HSP-a Ante Starčević.

R. Tomašić, navodno, već neko vrijeme prima uvredljive i prijeteće poruke, a posljednja je stigla s broja njenog bivšeg stranačkog kolege Pere Ćorića kojemu je bila šefica sve dok nije napustila HSP AS i osnovala Hrvatsku konzervativnu stranku.

Zabrinuta za sigurnost

“Obraćam Vam se kao majka, žena i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu zabrinuta za sigurnost moje obitelji i mene osobno. Ovim dopisom želim Vas obavijestiti da sam u nedjelju, 24. siječnja 2015., primila prijeteću SMS/MMS poruku čiji sadržaj me primorao da Vam napišem ovo pismo. Riječ je o posljednjem slučaju prijetnji i napada, lažnih i neutemeljenih tvrdnji o mom privatnom životu i životu članova moje obitelji koje putem elektroničkih komunikacija širi zastupnik u Saboru Pero Ćorić”, napisala je predsjednici. Pismo istog sadržaja Ruža Tomašić je uputila i Reineru, a kako doznajemo iz saborskih krugova, sa sadržajem pisma upoznat je i prvi potpredsjednik Vlade, te čelnik HDZ-a i Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko.

R. Tomašić je u pismu navela da su napadi i uznemiravajuće poruke opetovano stizali u zadnjih godinu dana putem brojnih e-mail poruka s nepoznatih adresa.

Uznemirujuće poruke

“Iz sadržaja i stila poruka, koje su slane raznim primateljima, lako se može zaključiti da je autor zastupnik Pero Ćorić”, napisala je R. Tomašić te u prilogu dostavila i SMS poruku na kojoj je vidljivo da je poslana s Ćorićeva telefonskog broja.

Pero Ćorić kaže, međutim, drugačije.

- Nisam nikome prijetio, pa neću ni Ruži Tomašić. Ne znam ništa o pismu niti me zanima što ona čini. Smatram nekorektnim što su nam pokušali naštetiti podmetanjima - rekao je Ćorić i dodao da je s R. Tomašić zadnji put kontaktirao dan-dva prije nego što je dala ostavku u HSP-u AS.

- Njena stranka se raspada. Nije se znala ekipirati, što su pokazali izborni rezultati - rekao je Ćorić.

Ruža Tomašić jučer nam je rekla da ne zna razlog zbog kojeg joj Ćorić šalje prijeteće poruke.

- Ćorić je glavni razlog zbog kojeg sam otišla iz stranke. Već dugo i ja i članovi HKS-a dobivamo uvredljive i prijeteće poruke s Mobilis Vinkovci. No, najviše mi je žao što se u to upliće moju djecu jer je riječ o samim neistinama. Za sada nisam slučaj prijavila policiji, ali ako se to nastavi, podignut ću tužbu. Ipak, želim da javnost zna što se događa. To što Ćorić radi dovoljno govori o njemu - rekla nam je R. Tomašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:21