MILANOVIĆEV NOVI NIZ UVREDA

‘Ružni Plenković je seljački uvrijedio Zlatu Đurđević, Pupovac je prljav, a Jandroković zao‘

‘Predsjednik Sabora je lažov i igra se opasnim stvarima, optužio je Zlatu Đurđević da je državni izdajnik‘, tvrdi Milanović
Predsjednik Zoran Milanović
 Bruno Konjević/Cropix

- Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u posjetu Rijeci gdje je sudjelovao na svečanosti otvorenja riječke Dječje kuće u bivšem industrijskom kompleksu Rikard Benčić.

Nakon posjeta kući, dao je izjavu za medije. Komentirao je, između ostalog, i Plenkovićevu izjavu da Zlata Đurđević sigurno neće biti izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda.

- Ono što ću reći neće vam se dopasti, ali moram biti jasan i grub. Čuo sam što je rečeno. Moj Ured ju je predložio. Bijedni zakon, što god govorili Šeks i kumovi. Moj predstojnik ureda sastavio je prijedlog i obratio se DSV-u. Oni su brže bolje napravili novi javni poziv i ni krivi ni dužni moraju sudjelovati u toj farsi. Malenica, pa tajnik Đure Brodarca Bošnjaković, pa politički prvaci, drugarci i trećaci. Tada kreće valjanje po blatu Zlate Đurđević, redovne profesorice, žene od 50 godina. Plenković je samo obični magistar, dakle ništa, kao ni ja. Ima jedan film - Brutti, sporchi e cattivi. To jest, Ružni, prljavi, zli - talijanski film. Prvi je ružan, to je Plenković, ne mislim na fizičku pojavnost, ali ženi od 50 godina govori kao da je njegova priležnica, a on svodnik. Gdje je Sarnavka, gdje su žene SDP-a? Ovo je seljačka, divljačka uvreda ženi koja nije napravila ništa protuzakonito. Plenković je govorio da nema šanse. Ustav kaže da predsjednik, a to sam ja, predlaže predsjednika Vrhovnog suda, a ne ti dragi prijatelju Plenković ili Šeks - Sova.

'Jandroković je Njonjo'

Drugi je prljav, Pupovac, koji je rekao da je padobranka, čovjek koji je ušao u Sabor s 10 tisuća glasova. Na svakim izborima dobijem više glasova Srba nego Pupovac u cijelom svom bezvrijednom političkom životu. Josipović je to nazivao etnobiznisom, ja čaršijskim lopovlukom. Neka nekretnine podijele ljudima na Baniji koji moraju spavati sa svinjama. Zadnji je koji može govoriti da je ona padobranka. Nakon što je istekao rok za taj protuustavni javni poziv, razgovarao sam s njom. Javio joj se poriv? nije se javila na farsu, javio se Sessa koji je danas odustao od kandidature. Zanimljivo. Zlata Đurđević odmah je dala izjavu i rekla da je prihvatila moju ponudu kao ustavnog predlagatelja. ona kao profesor prava ima pravo na mišljenje i stav. Hrvatski premijer kaže da je osoba koja je iznijela stav, zbog toga se diskvalificirala? Što je sa šeficom Katedre ustavnog prava gdje je Plenković studirao? Je l' se ona diskvalificirala što se unaprijed usudila reći nešto? Što je s Gardaševićem, Smerdelom koji piše u knjigama da se Ustav primjenjuje direktno, a na sjednicama govori drugačije. Sve rade da Đurđević odustane i zato je vuku kroz blato. Kako bi se naš premijer osjećao da njegovoj gospođi takve stvari netko govori. 24 sata je prošlo, nitko nije reagirao, gdje ste Sarnavka? To je seljačka uvreda. Ona je rekla da će poštivati odluku Ustavnog suda, koji se ima očitovati o još jednom prijedlogu neustavnosti koji nisu uspjeli na prevaru staviti sa strane - rekao je Milanović dodavši kako Zlata Đurđević zna "s kakvim razbojnicima ima posla". Okomio se i na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića rekavši kako ga cijela Hravtska zove "Njonjo.

Šovinistička mržnja

- Gospodin Njonjo, tako ga zovu i u HDZ-u, on se danas outao u Saboru. Rekao je ono što suverenisti, "suverenacisti" govore danima, na razini šovinističke mržnje. Rekao je danas da je protiv Đurđević, zato što je ona bila protiv izručenja osoba odgovornih za ubojstva Đurekovića. Predlažemo samostalne i pametne osobe. Napali su nas da zakon nije trebalo donijeti, nisam se slagao, ali to je ona napisala i objavila, ona je htjela da ostane prvotna verzija. Da je ostala prvotna verzija, Karamarko i Njonjo bi bili sretni. Predsjednik Sabora je lažov i igra se opasnim stvarima, optužio ju je da je državni izdajnik. Što je sljedeće? Hoće li joj brojati krvna zrnca? Đurđević se i meni protivila po pitanju tajnosti istraga. Ne mislimo isto, ja neke stvari znam kao premijer koje ona ne može znati, ali ona se ne ustručava reći, a naš Kim Jong Un se protivi njoj. Jučer sam predložio preko svog ureda DSV-u da napišu taj neustavni poziv da zemlja ne uđe u krizu. Ja moram brinuti o ujednačenom funkcioniranju vlasti. Ako nemamo predsjednika Vrhovnog suda, nemamo ni predsjednika DIP-a. To je jasno - rekao je predsjednik Republike.

Plenković pokazuje sociopatsku crtu

- Što ćemo sad? Ona će biti moj kandidat. Plenković je danas pozvao ljude da se jave, pa će on nešto pregledavati. Ne! Ja ću predlagati. Ako se osoba odupre ovoj divljačkoj hajci, ja ću je kandidirati, doći će u Sabor i tamo će ju ti tipovi morati gledati u lice. Znat ću cijeniti osobu koja ima takav karakter. Premijer zna što piše u Ustavu, ali je bezobrazan i neodgovoran, to je udar na Ustav. Ti kriminalni tipovi to rade cijelo vrijeme, a njima se na tom sudu sudi za pljačku. Poruka Pupovcu, predstavnik svih siromašnih, manipuliranih Srba sam ja, zagrebački Hrvat porijeklom iz Dalmacije. Bok Pupovac. Premijer pokazuje sociopatsku crtu manipulacije diplomatima koji ne znaju kad će ići u službu. On je bio drugorazredni diplomat dok ga Šeks nije povukao za ruku. Diplomati ne znaju gdje će, njihova obitelj, djeca ne znaju gdje će u školu. ja sam u ovom poslu dulje od njega, nitko me nije vodio za rukicu.

Inicijativa rušenja Sesse ne bi bila osuđena na propast da nije raspisan javni poziv. Ako bi Sessa bio smijenjen, a to želi svatko pošten, zakon je postavljen s druge strane. prema zakonu predsjednika Vrhovnog suda možete samo smijeniti ako je zbog optužnice nedostojan dužnosti. Glavnog državnog odvjetnika možete smijeniti ako imate smeđe oči. Zašto je tako? Zašto se predsjednika Vrhovnog suda štiti više nego predsjednika Republike? - rekao je Milanović u jednom od dosad najoštrijih javnih istupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 19:46