POGLEDAJTE DETALJE

Ryanair najavio novu liniju iz Zagreba, mnogi bi mogli biti oduševljeni

‘Ryanair sa zadovoljstvom nudi više izbora i najniže cijene karata našim putnicima u Zagrebu‘, kažu iz tvrtke

Lanzarote na Kanarima

 Tuul/Robertharding/Profimedia/Tuul/robertharding/profimedia

Ryanair je objavio Zimski red letenja 2023/24 za Zagreb, poručili su danas iz te kompanije. Najavili su 19 linija, uključujući i jednu novu destinaciju na ruti za Lanzarote (Kanarski otoci) te povećanje frekvencija na rutama za Basel, Dublin, Göteborg, Malagu, Maltu Memmingen i Paris Beauvais.

Ryanair u priopćenju u zimskom red letenja za Zagreb ističe sljedeće:

• 3 bazirana zrakoplova – (ulaganje od 300 milijuna dolara)

• 19 destinacija, 1 nova destinacija - Lanzarote

• 22% rasta prometa (u fiskalnoj 2023.)

• Povećanje frekvencija na 7 ruta: Basel, Dublin, Göteborg, Malaga, Malta, Memmingen i Paris Beauvais

• Podržavanje preko 1000 radnih mjesta uključujući 90 visoko plaćenih poslova pilota, kabinskog osoblja i inženjera

• Rast prometa putnika do 1,2 milijuna godišnje

U priopćenju naglašavaju da je Ryanair zrakoplovni prijevoznik broj 1 u Hrvatskoj s 19 linija u Zagrebu te prometom od 1,2 milijuna putnika godišnje te kažu da "nude putnicima veliki izbor destinacija za zimski odmor po najnižim cijenama".

- Ovaj značajni rast (+22% u 2023. fiskalnoj godini) osiguravaju 3 Ryanairova zrakoplova bazirana u Zagrebu što predstavlja ulaganje od 300 milijuna dolara u Zagrebu i osigurava 90 visoko plaćenih radnih mjesta u zrakoplovnoj industriji. Kako bi obilježili zimski red letenja 2023/24, Ryanair nudi zrakoplovne karte po cijenama od samo 29,99 € u jednom smjeru koje su dostupne isključivo na web stranici/aplikaciji Ryanaira, navodi ta aviokompanija.

Na predstavljanju Ryanair Zimskog reda letenja u Zagrebu Jason McGuinness, direktor komercijalnih poslova rekao je:

- Ryanair sa zadovoljstvom nudi više izbora i najniže cijene karata našim putnicima u Zagrebu u Zimskom redu letenja 2023/24 za 19 destinacija, uključujući i jednu novu sunčanu destinaciju Lanzarote, kao i povećane frekvencije do popularnih odredišta poput Dublina i Göteborga te sunčane Malage i Malte između ostalog. Ryanair nastavlja jačati povezanost, razvijati turizam i otvarati nova radna mjesta u Zagrebu.

Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb d.d., istaknuo je:

- Izražavamo zadovoljstvo predstavljanjem Zimskog reda letenja zrakoplovne kompanije Ryanair za sezonu 2023/24. Želimo istaknuti da Ryanair daje veliki doprinos mreži letova zagrebačke zračne luke s 27 destinacija u ljetnom redu letenja i najavom 19 odredišta u nadolazećem zimskom redu letenja. Međunarodna zračna luka Zagreb će i dalje raditi na širenju svoje mreže letova, kako bismo ponudili najbolje iskustvo putovanja svim našim putnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 18:48