ROBERT MATANIĆ

'S 12 godina sam se zaljubio u oružje. To ne znači da sam ubojica'

'Bez lažne skromnosti tvrdim da se razumijem u trgovinu oružjem, borilačke vještine i sport, to sam ja'
 POOL / CROPIX

ZAGREB - Bez lažne skromnosti tvrdim da se razumijem u trgovinu oružjem, borilačke vještine i sport, to sam ja, no to ne znači da sam manijak ubojica i luđak kako me se pokušava ocrniti kroz ovu optužnicu te iskaze svjedoka - izjavio je Robert Matanić u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića.

Borilačkim vještinama počeo se baviti, navodi, već s 11 godina, a s 12 je imao prvo iskustvo s oružjem te je od tada 'zaljubljen u njega'.

- Nemam nikakve veze s ubojstvom Franjića i Pukanića za što me se tereti na ovom sudu - objasnio je Matanić tijekom iznošenja obrane.

Danas su na ročištu na Županijskom sudu optuženi iznosili svoje obrane. Po završetku toga uslijedit će iznošenje završnih govora odvjetnika obrane te USKOK-a.

Podsjetimo, u ponedjeljak su ispitani svi svjedoci, a svjedočio je i policajac Nenad Šipušić koji je priznao kako mu je Amir Mafalani najavio ubojstvo u samom centru Zagreba. Međutim, ističe Šipušić, nikome nije podnio izvještaj jer su Mafalanijeve tvrdnje bile preopćenite te 'u takvom slučaju nije praksa prijaviti'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 18:45