ZDRAVKO MARIĆ

‘S gradonačelnikom Tomaševićem redovito i intenzivno komuniciram po pitanju financija grada‘

Iz Zagrebačkog su holdinga poručili da redovito posluju i podmiruju svoje obveze te da komuniciraju sa svim dobavljačima
Zdravko Marić
 Goran Mehkek/Cropix

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je ponedjeljak da o financijskom stanju Zagreba redovito komunicira sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem, dok su iz Zagrebačkog holdinga poručili da redovito posluju i podmiruju svoje obveze.

“S Tomaševićem imam redovitu i intenzivnu komunikaciju upravo po pitanju financija samoga grada”, kazao je Marić novinarima komentirajući financijsko stanje Zagreba čijim tvrtkama, po pisanju medijima, prijete ovrhe zbog neplaćenih računa dobavljačima.

Marić je podsjetio da je Zagreb jedan od najvećih proračunskih korisnika, ali u Hrvatskoj ima 576 jedinica lokalne samouprave.

“Nije Zagreb jedini s kojim komuniciramo sve ovo vrijeme, ima i drugih gradova i općina u financijskim izazovima”, rekao je.

Načelno, država uvijek pokušava pronaći rješenje za jedinice lokalne samouprave, ali sve treba biti u okviru zakonskih uvjeta i s jednakim pristupom prema svim gradovima i općinama, kaže Marić.

Nakon najave ovrha, iz Zagrebačkog holdinga u ponedjeljak su poručili da komuniciraju sa svim dobavljačima, redovno posluju te podmiruju svoje obveze.

Iz Holdinga nisu potvrdili da su privatne tvrtke pokrenule ovrhe, a prema pisanju medija to je napravila Reoma grupa, kojoj Čistoća duguje 14 milijuna kuna, isto je najavila i tvrtka Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe, zbog duga od 11 milijuna kuna.

“Zbog naslijeđenih dugovanja, Zagrebački holding je trenutačno u procesu refinanciranja i restrukturiranja, a sve u cilju dugoročne stabilizacije financijskog poslovanja”, istaknuli su u odgovoru.

Dodali su da su njihovi dobavljači upoznati s rokovima plaćanja, sukladno terminskom planu koji su izradile Holdingove stručne službe te da će se isporuka i kvaliteta svih usluga koje Holding pruža i dalje odvijati u kontinuitetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:23