KAZNENA PRIJAVA

S LAŽNOM DIPLOMOM 17 GODINA PREDAVAO U ŠKOLI: U Bjelovaru otkriven još jedan slučaj profesora koji je radio s krivotvorenom diplomom

 
Srednja škola u Bjelovaru u kojoj je radio
 Miroslav Martinic / CROPIX

U Bjelovaru je otkriven novi slučaj profesora s lažnom diplomom. Radio je 17 godina u dvije srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj, navodno s krivotvorenom diplomom latinskog jezika i povijesti fakulteta u Grazu. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja potvrđuju slučaj.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je za bjelovar.live da je lažnom profesoru po odluci školskoga odbora uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila, po potvrdi ravnateljice Medicinske škole Biljane Balenović, i njihova škola.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru potvrdili su da je Medicinska škola podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Profesor s krivotvorenom kvalifikacijom navodno je 2011. godine primio nagradu Ponos Hrvatske. Riječ je o nagradi osobama koje su ugrozile sebe kako bi pomogle drugima. Po pisanju portala bjelovar.live, lažni je profesor svakoga dana putovao do radnog mjesta 20 kilometara u jednome smjeru.

Ovo je jedanaesti po redu otkriveni slučaj lažne diplome, a nakon provjere u sustavu osnovnih i srednjih škola koje je naložila ministrica Blaženka Divjak. Povod za provjeru bio je slučaj državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:47