NEPOZNATI DETALJI

S Milinovićem 'puklo' još u ožujku zbog Istanbulske

 
Darko Milinović
 Marko Todorov / CROPIX

Kad danas u Zagrebu ličko-senjski župan Darko Milinović iznese svoje viđenje razloga za isključenje iz HDZ-a, do javnosti će doći mnogi nepoznati detalji tinjajućeg sukoba jednog od veterana stranke i sadašnjeg vrha HDZ-a.

Dobro upućeni u odnose u HDZ-u tvrde da je kap koja je prelila čašu bila Milinovićeva odluka da ne podrži Istanbulsku konvenciju.

Reakcija crkvenog vrha na sve što se događalo oko Istanbulske konvencije poznata je, ali dosad nije objavljena reakcija monsinjora Zdenka Križića, biskupa gospićko-senjskog, koji je Milinoviću poslao pismo.

Jutarnji je došao u posjed tog pisma koje je biskup poslao 23. ožujka i u prvoj rečenici poručio županu: “Jednostavno sam vam htio čestitati na stavu koji ste zauzeli na Predsjedništvu HDZ-a s obzirom na Istanbulsku konvenciju”.

“Jako mi je žao zbog mnogih u HDZ-u za koje sam mislio da imaju jače kršćanske korijene, a sada se vidi da su im najvažnije njihove stolice zbog kojih su spremni izdati svoje vrijednosti”, napisao je biskup.

“Vi koji ste ostali dosljedni, ostali ste u manjini, ali će to ostati za povijest. Ovakvo sluganstvo Hrvatska kroz povijest možda još nikad nije imala”, piše u pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:08