IVAN PENAVA

‘S ovakvim HDZ-om nema šanse za koaliciju. A tko može zamisliti mene, Ćipu i Radića sa SDSS-om?‘

‘Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju. Oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu, nego što je Andrej Plenković‘

Ivan Penava

 Damjan Tadic/Cropix

Gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava rekao je u petak tijekom gostovanja u emisiji "Dnevnik" N1 televizije da je teza da je on razlog zbog kojeg je se desnica ne može okupiti "čudna" te da "ne drži vodu".

"Kako kažu u Slavoniji, za dobrim konjem se prašina diže", rekao je Penava te zatim komentirao demografiju Hrvatske. "(U četvrtak) smo u Saboru imali ključnu temu u Hrvatskoj – demografski slom, gdje vi točno vidite kome je stalo i na ljevici, i na desnici, i na sredini, bilo gdje. Kolega (Davorko) Vidović iz Socijaldemokrata, netko bi rekao da ne možemo skupa, gotovo identične teze imamo na tu tezu", ustvrdio je Penava. "Nevjerojatno mi je i donekle me čini žalosnim da imamo opcije i političare u državi, na ove vodeće ne računam, imali su dvije Vlade i nisu ništa poduzeli, brojke su katastrofalne. Ali da imamo ovakvu šansu, prigodu, mislim na kolege iz Mosta, suvereniste, da nisu u stanju zatomiti ega, tko je što kome rekao, u interesu viših ciljeva", dodao je saborski zastupnik DP-a za N1.

Penava se osvrnuo na to što Domovinski pokret neće koalirati s Mostom. "Propuštamo veliku priliku. Domovinskom pokretu je u interesu graditi priču. Pokušajte se sjetiti koliko puta smo prozvani u javnosti, upravo od Mosta, suverenista, da smo Rusi, HDZ-ovi, kriminalci, da smo na daljinski, da se raspadamo... Nikad niste čuli ni jednu otrovnu strelicu prema Mostu. Nikad niste čuli, primjerice, da je Mostov ministar Slaven Dobrović član Domovinskog pokreta, nikada niste čuli da je jedan od vodećih PR-ovaca Mosta član Domovinskog pokreta...", rekao je Penava te dodao da nikada nije isticao te informacije upravo iz razloga jer mu je interes graditi priču. "Oni zanemaruju cjelokupnu sliku, interes države i naših birača koji su jasno su rekli i jedni i drugi da trebamo ići skupa", dodao je gradonačelnik Vukovara. "Ako je ikome u ovoj državi išta jasno znaju da Penava i (Milorad) Pupovac nikada neće ići skupa. Tko može zamisliti mene, (Stipu Mlinarića Ćipu), Tomu Josića, Marija Radića, bilo koga od nas iz Vukovara da idemo SDSS-om", ustvrdio je Penava.

S ovakvim HDZ-om ne postoje šanse za koaliciju, naglasio je Penava. "S ovako koruptivnim HDZ-om koji zanemaruje da imamo demografsku katastrofu u Hrvatskoj, HDZ koji je obrisao hrvatsku granicu, za koju se ginulo, preko koje prelaze migranti kad se god sjete", dodao je Penava.

Čak su i neki ljevičari bliži Domovinskom pokretu nego što je to Plenković, tvrdi Penava. "Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, koji osjećaju Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju, ali oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu, nego što je Andrej Plenković koji je slugan Bruxellesa", dodao je Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 14:28