TREĆA FAZA

S velikim količinama cjepiva stižu i nova logistička rješenje: Od idućeg tjedna značajno više punktova za cijepljenje

Da bi se moglo ekipirati timove potreban je i veći broj liječnika od onih koji rade u primarnoj zdravstvenoj zaštiti
 Damir Krajac/Cropix

S obzirom na velike količine cjepiva koje se idućeg tjedna očekuju u Hrvatskoj, odnosno više od 250.000 doza, značajno će se povećati i broj punktova za cijepljenje. Samo u gradu Zagrebu povećat će se broj timova s 15 na 30 u jednoj smjeni ne bi li se dnevno uspjelo cijepiti više od 10.000 građana ili 50.000 tjedno.

Prema riječima dr. Vjekoslava Jeleča, pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, od sljedećeg utorka ili srijede na Zagrebačkom velesajmu povećava se broj timova s 15 na 18 u svakoj smjeni. Također se otvara punkt u Domu sportova u dvorani 3 gdje će raditi u smjeni 3 tima, kao i u sportskoj dvorani Osnovne škole Antuna Mihanovića, Dubečka 5, u Dubravi, te u Gimnaziji Lucijan Vranjanin, Hrvatskih Pavlina 1, u istočnom dijelu grada.

Da bi se moglo ekipirati timove potreban je i veći broj liječnika od onih koji rade u primarnoj zdravstvenoj zaštiti pa će sutra biti sastanak sa svim ravnateljima zagrebačkih zdravstvenih ustanova, uključujući i bolnice kako bi se dogovorila organizacija cijepljenja odnosno uključivanje dodatnih liječnika i medicinskih sestara za rad na punktovima za cijepljenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:06