DAN S VESNOM PUSIĆ

Sa svima razgovara, ali ni od koga ne traži glas

U Sisku je svakom umirovljeniku dala naranču, a oni su njoj darovali krpenu lutku
Karlovac 151209.HNS-ova predsjednicka kandidatkinja Vesna Pusic posjetila je karlovacki Bozicni sajam i tamo se druzila s gradjanima i djelila im poklone.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

PETRINJA, SISAK - Petrinja - Sisak - Karlovac - Samobor, tako je danas izgledao dnevni itinerer predsjedničke kandidatkinje HNS-a Vesne Pusić. Bez megafona, luksuznog autobusa i skupe opreme, jednim automobilom i malim kombijem Vesna Pusić obišla je danas petrinjsku tržnicu, Dom umirovljenika u Sisku, te gostovala na lokalnim radiopostajama.

‘Najpoštenija političarka’

Danas gotovo nije bilo ni traga od stroge profesorice i energične zastupnice.

PREDSJEDNIČKI IZBORI 2009.

- Dobar dan, ja sam Vesna Pusić. Kako je? - rukovala se s građanima na tržnici i kumicama koje prodaju sir.

- Najpoštenija političarka, vjerujem joj - rekla je Ana Vukšić koja je s mladićem Nenadom Radoševićem oduševljeno slikala Vesnu Pusić.

I oni koji se još nisu odlučili za koga glasati, a dvoje najviše između Vesne Pusić i Ive Josipovića, kažu kako je važno da taj novi ne krade i da se brine o malim ljudima.

Glas nije bačen

- Ona je žena, a žena drži sva četiri kuta u kući. I od malog zna napraviti puno - kaže Mira Marušić (57), koja ima 22-godišnju nezaposlenu kćer i živi od tisuću kuna obiteljske mirovine.

Na HNS-ovu štandu ni traga luksuza. Pladanj pite, malo sira, kobasice i kuhano vino.

- Govori istinu i kad ona boli. I ako ne uđe u drugi krug, ne mislim da ću baciti glas u vjetar - kaže Jasna Vučić.

U sisačkom domu umirovljenika vrijeme je ručku, 200-tinjak penzionera nagnuto nad ćušpajzom. Vesna Pusić im kratko zahvaljuje što su je primili, a onda 45 minuta razgovara s penzićima od stola do stola.

Svaki umirovljenik dobio je tek naranču, a Vesna Pusić od njih krpenu lutku. Kažu nam da je ona prva od predsjedničkih kandidata koja ih je posjetila. Da su tu bili i Bandić i Josipović, ali samo u gradu.

- Pokazuje da ima osjećaja i za nas srednje i malo starije - kaže deda u sivom prsluku. Posljednja anketa Pulsa pokazuje nagli rast Vesne Pusić, ali nju kao da to ne uzbuđuje.

Treba držati svoj pravac

- Razne ankete mjere razne stvari. Niti ću se deprimirati lošima, niti uzoholiti dobrima. Treba držati svoj pravac. I oko na lopti. Prvi put se ljudi odlučuju za jednog muškarca zbog njegove ljepote, a za mene ženu zbog mojih sposobnosti, što pokazuje da smo kao društvo ipak napredovali - kaže Vesna Pusić negdje između Siska i Karlovca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 02:26