INCIDENT

Sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu opet skinuta zastava

S obzirom da nije riječ o prvom incidentu Antolić Vupora je istaknula kako netko dijelu građana šalje poruku da nisu dobrodošli.

Barbara Antolić Vupora

 Damjan Tadić/Cropix

Sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine u Varaždinu ponovno je otuđena srpska zastava, priopćila je u subotu Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije oštro osuđujući taj čin mržnje.

Kako je Hini potvrdila glasnogovornica Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić, u vremenu od petka popodne do subote oko 10 sati kada je zaprimljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina otuđena je zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

O incidentu se očitovala i saborska zastupnica i predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je oštro osudila ovaj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako kaže, trebao biti grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana uključujući i nacionalne manjine.

S obzirom na to da nije riječ o prvom ovakvom incidentu, već je srpska zastava s iste zgrade otuđena i u studenom prošle godine, Antolić Vupora je istaknula kako time netko dijelu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.

„Uvjerena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu djecu od malih nogu kroz građanski odgoj učimo toleranciji, no ovaj primjer nažalost govori kako je društvo u tom pogledu zakazalo”, poručila je Antolić Vupora u priopćenju županijskog SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2023 00:55